Συνάντηση για την ΑΣΤΕΚ στο Υπουργείο Τουρισμού
η Σχολή στον Άγιο Νικόλαο

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/12), στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στην συνάντηση που συμμετείχαν επίσης η Διευθύντρια της ΑΣΤΕΚ κ. Βαννέσα Σημαντηράκη και τριμελής αντιπροσωπεία φοιτητών,  δόθηκε η δυνατότητα να διατυπωθούν και να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους φοιτητές και συγκεκριμένα : η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης τους, το στεγαστικό, η στελέχωση της σχολής καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με ευεργετήματα που λαμβάνουν οι φοιτητές άλλων ιδρυμάτων (σίτιση – πάσο).

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε ειλικρινής διάθεση συνεργασίας, τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού έχει την δυνατότητα να παρέμβει άμεσα στα θέματα αρμοδιότητας του (στεγαστικό, σίτιση, πάσο), ενώ όπου εμπλέκεται το Υπουργείο Παιδείας (επίπεδο σπουδών, αναβάθμιση της σχολής),  θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα υπήρξε η δέσμευση τόσο από τον Υπουργό κ. Β. Κικίλια, όσο και από την Υφυπουργό κ. Σ. Ζαχαράκη, να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που τους τέθηκαν εντός του Ιανουαρίου, ενώ το πρώτο 15θήμερο του Ιανουαρίου, παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Υπερταμείο, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της άμεσης παραχώρησης του ΕΟΜΜΕΧ, για να χρησιμοποιηθεί για την συμπλήρωση των στεγαστικών αναγκών της ΑΣΤΕΚ.

Εξ άλλου όπως δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προκειμένου να συζητηθούν θέματα αναφορικά την αναβάθμιση των σπουδών της σχολής.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos