Τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της περιόδου στον Άγιο Νικόλαο
έξω από το πλοίο

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς το Aegean Odyssey υποδέχτηκε σήμερα ο Άγιος Νικόλαος κλείνοντας έτσι μια επιτυχημένη χρονιά για την κρουαζιέρα.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των φορέων του προορισμού με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου Κ. Λουκάκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λασιθίου και Αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Κ. Χαριτάκη, τον Νέο Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου κ. Παττακό, τον κ. Βενέτο από το ΛΤ, και τον Σύμβουλο κρουαζιέρας Κ. Μπρα που συνάντησαν τον Έλληνα  καπετάνιο κ. Γιακουμάτο όπου συζήτησαν για τις δυνατότητες της επέκτασης της σεζόν και άλλα λειτουργικά θέματα.

Τον Άγιο Νικόλαο επισκέφτηκαν το 2022, 11 εταιρείες (Phoenix Reisen, Seabourn, Fred Olsen, Wind Star, SilverSea, Oceania Cruises, Club Med, The Ritz-Carlton Yacht Collection, Azamara, Hapag Llooyd και Voyages to Antiquity) με 14 πλοία από την υψηλή και πολύ υψηλή κατηγορία (Luxury Cruising) που βάση στατιστικών έχουν πολλαπλάσια αγοραστική δύναμη κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και για την τοπική αγορά και επιχειρήσεις.  

Η χρονιά έκλεισε με 40 κρουαζιερόπλοια επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το 2022 αποτέλεσε την χρονιά σταθεροποίησης της κρουαζιέρας όχι μόνο σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και παγκόσμιο αφού οι πληρότητες ξεκίνησαν χαμηλά για να φτάσουν μεσοσταθμικά το 70-75%.  

Το 2023 σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, αναμένουμε 46 προσεγγίσεις (με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό) με άνω των 50.000 επισκέπτών (full capacity) με την πρώτη προσέγγιση να πραγματοποιείτε στις 11 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit και την τελευταία στις 19 Δεκεμβρίου όπου το Celestyal Crystal θα κλείσει την χρονιά.

Τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της περιόδου στον Άγιο Νικόλαο

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου κ. Γιώργος Λουκάκης δήλωσε, ότι: ’’Η κρουαζιέρα είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας και σκοπός είναι αφενός να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν με περισσότερα πλοία αλλά και να παρέχουμε καλύτερές υπηρεσίες που θα ξεπερνούν τις προσδοκίες όλων των επισκεπτών μας κάθε φορά’’.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Αντιδήμαρχος κος, Θωμάς Χαριτάκης δήλωσε: ‘’Η κρουαζιέρα είναι ένας σημαντικός κλάδος του τουρισμού για όλο τον προορισμό μας και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να μεγιστοποιήσουμε τα θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στις εκτός σεζόν προσεγγίσεις. Συνεχίζουμε δυναμικά το επόμενο διάστημα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα’’. Το Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Αγίου Νικολάου και θα είναι παρόν στην επόμενη μεγάλη έκθεση/συνέδριο για την κρουαζιέρα Seatrade Cruise Global τον Μάρτιο στο Fort Lauderdale αλλά και σε όλα τα σημαντικά γεγονότα του κλάδου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos