Το Ηράκλειο, η Κρήτη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο
Το αεροσκάφος της TUI. Ηράκλειο

«Από σήμερα το «Ηράκλειο» και η Κρήτη ολόκληρη θα πετά με τα φτερά της TUI στον κόσμο, μεταφέροντας την ιδιαίτερη τουριστική μας ταυτότητα», είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση ονοματοδοσίας του σύγχρονου αεροπλάνου Boeing 738 με το όνομα “Ηράκλειο” που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, θεσμικών εκπροσώπων, στελεχών της TUI, εκπροσώπων του τουρισμού, επιχειρηματιών, κ.α. 

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε με χαρά τον Υπουργό και όλους τους παρισταμένους και ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της ΤUI, λέγοντας «υποδεχόμαστε τα στελέχη της ΤUI, σε μια τελετή γεμάτη συμβολισμούς και συναισθήματα. Είναι τα συναισθήματα που ταυτίζονται με το καλοκαίρι στην Κρήτη, όπως τα βιώνουν τα εκατομμύρια των ξένων επισκεπτών που επισκέπτονται σε ετήσια βάση το νησί μας».

Αναφερόμενος ο κ Αρναουτάκης στην ονοματοδοσίατου σύγχρονου αεροπλάνου με το όνομα «Ηράκλειο», τόνισε, ότι «είναι μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει την ξεχωριστή θέση που κατέχει το Ηράκλειο και η Κρήτη στον στρατηγικό σχεδιασμό της TUI. Πρόκειται για μια κίνηση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο νησί μας.

Από σήμερα το «Ηράκλειο» θα πετάει με τα φτερά της TUI στον κόσμο. Θα μεταφέρεται με αυτόν τον τρόπο η ταυτότητα μιας σύγχρονης τουριστικής πόλης, που συνδυάζει την παράδοση με τη νεωτερικότητα. Που γεφυρώνει την ιστορία με το μέλλον και τις σύγχρονες υποδομές.

Χωρίς αμφιβολία η ονοματοδοσία του αεροπλάνου της TUI ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και τους φορείς του τουρισμού για την ενίσχυση του brand name της πόλης. Μιας πόλης που επικοινωνεί με τον «έξω κόσμο» μέσω των ισχυρών στοιχείων που την καθιερώνουν ως διεθνή τουριστικό προορισμό. Το Ηράκλειο με τη μεγαλύτερη οχύρωση στη Μεσόγειο, ο Χάνδακας των Ενετών, το Μεγάλο Κάστρο του Νίκου Καζαντζάκη ανοίγει τα φτερά του, κατακτώντας μια από τις κορυφαίες θέσεις στον τουριστικό χάρτη της Μεσογείου». 

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της TUI, ότι «από τη δική μας πλευρά, οι φορείς της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού σας διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε την εικόνα της ασφάλειας και της οργάνωσης που αποκομίζουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την TUI έναν μεγάλο τουριστικό οργανισμό σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας πως «ο τουρισμός για την Κρήτη είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, ο καταλύτης για τη συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς κλάδους, το πεδίο όπου αναδεικνύονται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Με αυτό το δεδομένο ευχόμαστε καλές πτήσεις στα αεροπλάνα σας και μια καλή τουριστική χρονιά στους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τις αερομεταφορές».  Ο κ. Αρναουτάκης με αφορμή την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με στελέχη της TUI, τον πιλότο και διευθυντικό στέλεχος της TUI, Όλιβερ Λάκμαν, τον Δ/τη της Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, εκπροσώπους του τουρισμού, κ.α. 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: