Το θέμα της Χρυσής δεν κλείνει μέχρι να λυθεί

Συνεδριάζοντας η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας στις 03/05 υπό τις εξελίξεις των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τη Νήσο Χρυσή σχετικά με την απαγόρευση της επισκεψιμότητάς της, αποφάσισε ο Δήμος Ιεράπετρας να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της με αριθμ.13033/164 απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. 

Η  Νομική Υπηρεσία του Δήμου ενεργώντας σύμφωνα με την ανωτέρω εντολή κατέθεσε αυθημερόν  ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας α) κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κατά β) κατά της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αίτηση ακύρωσης της με αριθμό 13033/164/11-03-2022 απόφασης της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τη νήσο Χρυσή για το έτος 2022» (ΦΕΚ Β 1414/24-03-2022).

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τονίζοντας τη σπουδαιότητα του θέματος για όλη την τοπική κοινωνία δήλωσε:

«Όπως έχουμε πολλάκις επαναλάβει δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επιτροπή. Το πρόβλημά μας εστιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη απόφασή που απαγορεύει την επισκεψιμότητα της Νήσου. Δεν θέλουμε να διαφωνήσουμε με τους επιστήμονες αλλά σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε την απόφασή που υπογράφεται από την κα. Κοζυράκη και γι’ αυτό προβήκαμε σε αίτηση ακύρωσής της μέσω της δικαστικής οδού.

Με την απόφαση της Διοικήτριας θίγεται βίαια το τουριστικό μας προϊόν και βάλλεται όλη η τουριστική μας ανάπτυξη η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς και αξιοσημείωτα.  

Στον αγώνα μας για τη φύλαξη και προστασία του Νησιού χωρίς να αποκλείεται όμως η δυνατότητα επίσκεψής του, συμπορευόμαστε με όλους τους φορείς και τους Συλλόγους του Δήμου και με το σύνολο της κοινής γνώμης και δεν επηρεαζόμαστε από μεμονωμένες φωνές. Ως Δημοτική Αρχή παρακολουθούμε πως εξελίσσονται οι ενέργειες και οι αποφάσεις και κρατάμε συνεχώς ενημερωμένα τα αρμόδια Υπουργεία επί του θέματος.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι το θέμα της Χρυσής δεν έχει κλείσει και ούτε θα κλείσει μέχρι να λυθεί.

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα υιοθετηθεί η απόφασή μας και θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει κι εμείς να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση και τις άμεσες ενέργειές και κινήσεις μας για να στηρίξουμε το συμφέρον της Ιεράπετρας και των δημοτών μας.»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos