Έντονη διαμαρτυρία των επιχειρηματιών και καταστηματαρχών του κέντρου Ηρακλείου στην επανέναρξη των έργων ανάπλασης τη δεδομένη χρονική περίοδο
το κέντρο του Ηρακλείου

Καλησπέρα σας αγαπητοί, 

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την κινητοποίηση μας σε ένα θέμα που μας βρίσκει αντίθετους και δεν είναι άλλο από την την επανεκκίνηση του εργοταξίου στο σταυρό της πόλης. Ελπίζουμε στη δημοσίευση της προσπάθειας μας να αλλάξουμε το χρονοδιάγραμμα των έργων και να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας από βέβαιη καταστροφή. 

Ως εκ τούτου ο εμπορικός κόσμος, επιχειρήσεις εστίασης αλλά και αλλά είδη επιχειρήσεων του κέντρου, εκφράζουν  έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία για το μέλλον τους,  μετά τα νέα της έναρξης του μεγάλου εργοταξίου στο σταυρό της πόλης.

‘Μετά από τόσους μήνες καραντίνας- διάστημα το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να επωφεληθεί η Δημοτική Αρχή και να υλοποιήσει το έργο στους ερήμους δρόμους της πόλης μας- πάνω που πήραμε μια ανάσα και είδαμε τα μαγαζιά μας να ξανανοίγουν, μας ζητούν και μάλιστα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, να υποστούμε την τεράστια ταλαιπωρία ενός νέου εργοταξίου με ότι αυτό συνεπάγεται’ !

Έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών και  συμμετέχουν πολλές  μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες αναμένεται να κατατεθούν στη Λότζια,  μαζί με την επιστολή που συντάχθηκε, την ερχόμενη  Δευτέρα.

Αξιζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι καταστηματάρχες δεν γνώριζαν  τις δεδομένες εξελίξεις και βέβαια ποτέ δεν ερωτήθηκαν από τον εμπορικό σύλλογο ο οποίος πήρε αποφάσεις αυτοβούλως χωρίς να ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους!

Οι καταστηματάρχες  ζητούν επίσης  άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους αρμόδιους φορείς!

’Ο Δήμος Ηρακλείου οφείλει να αναλογιστεί τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει το έργο τη συγκεκριμένη περίοδο!

Είμαστε υπέρ του έργου αλλά όχι τώρα!

Έχουμε υποχρεώσεις που δεν θα καταφέρουμε να καλύψουμε αν μας κλείσετε το κέντρο! ‘

Η επιστολή έχει ως έξης

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου Κύριο Βασίλη Λαμπρινό Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πρασίνου & Καθημερινότητας Κύριο  Ιωάννη Αναστασάκη Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και Επικεφαλείς των Παρατάξεων 

Τα νέα της επανεκκίνησης του μεγάλου εργοταξίου που ανοίγει στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στο πλέγμα των οδών της Δικαιοσύνης, με την 1821, τη μικρή Έβανς και τη Χ.Γιάνναρη, μας κατέλαβαν εξαπίνης.

Μετά το  καταστροφικό για τις επιχειρήσεις μας lockdown επι τόσους μήνες και λίγες μέρες μετά την επιστροφή μας στην κανονικότητα,  η σκέψη και μόνο ότι  το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί και πάλι σε εργοτάξιο, μας δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια και φόβο ότι δεν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά! Οι επιχειρήσεις μας κυριολεκτικά κρέμονται από μια κλωστή και όλοι περιμένουμε την τουριστική σεζόν για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για εμάς, από την οποία εξαρτάται απόλυτα η οικονομική μας ανάκαμψη και το μέλλον των επιχειρήσεων μας!

Σαφέστατα και είμαστε υπέρ του συγκεκριμένου έργου, αναμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωση του και είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Θα θέλαμε όμως να αναλογιστείτε την αγωνία μας και να συνυπολογίσετε τη βέβαιη ζημιά που θα υποστούμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Γιατί το γνωρίζετε κι εσείς, όσο καλά οργανωμένο και να είναι  ένα εργοτάξιο,  παραμένει απαγορευτικό για κάθε ταξιδιωτικό συνοδό που φέρει ευθύνη για   την ασφαλή προσέλευση  των ταξιδιωτών που συνοδεύει!

Το εργοτάξιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην εμπορική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση της καρδιάς του κέντρου, κάτι που καμμία επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει.

Επιπλέον δεν θα υπάρχει διέλευση των Ταξί, κάτι που ασφαλώς θα μειώσει περεταίρω την επισκεψιμότητα στα καταστήματα μας και από τους συμπολίτες μας!

Αξιότιμοι Κύριοι,  αν χάσουμε τη συγκεκριμένη τουριστική σεζόν, ενδεχομένως πολλές επιχειρήσεις να μην καταφέρουν να απολαύσουν τα οφέλη του ολοκληρωμένου έργου της πόλης μας τον επόμενο χρόνο.

ΖΗΤΟΥΜΕ να επανεξετάσετε το χρονοδιάγραμμα σας και να μεταφέρετε την έναρξη του έργου  3 μήνες αργότερα ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να επωφεληθούμε από την  τουριστική περίοδο που με τόση λαχτάρα περιμένουμε!

Οι 3 μήνες δεν θα αλλάξουν δραματικά την εξέλιξη του έργου, ενώ για εμάς, είναι ένα διάστημα πραγματικά ζωτικής σημασίας για τα καταστήματα μας!

Ελπίζουμε στην κατανόηση και ευαισθησία σας Οι επιχειρηματίες και καταστηματάρχες των οδών Δικαιοσύνης, ´Ιδης, 1821, 1866, μικρή Έβανς, Πλατεία Λιονταριών και λοιποί δρόμοι.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos