Ένωση Κεντρώων, δολοφονίες, μαχαιρώματα, ληστείες. Παντού ανασφάλεια

Τα εγκλήματα του τελευταίου διαστήματος ανησυχούν το πανελλήνιο. Η χώρα μας έχει πολλές ανεξιχνίαστες δολοφονίες και πάρα πολλές ληστείες και η ζωή των πολιτών μας στις πόλεις και στην ύπαιθρο γίνεται ανυπόφορη.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε επικοινωνιακά την άποψη ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι το πλεονέκτημα της κυβέρνησής του.

Σιγά-σιγά ωστόσο το έγκλημα άλλαξε τρόπους δράσης και άρχισαν επιθέσεις στα σπίτια, πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, απαγωγές, επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα. Επίσης και το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών ουσιών γίνεται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Η εικόνα αυτή δεν είναι επιτυχία.

Είναι πλήρης αποτυχία του συντεταγμένου κράτους. Οι συχνές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της Αστυνομίας, μάλλον υπονομεύουν παρά ενισχύουν την αποστολή της.

Το να εμφανίζεται ο υπουργός της Δικαιοσύνης μετά από κάθε δολοφονική επίθεση και να ζητάει αυστηροποίηση των ποινών δεν αποτελεί λύση. Τώρα στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεξιχνίαστων δολοφονιών και ληστειών, υπάρχουν συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις που δρουν ανενόχλητες.

Η αυστηροποίηση των ποινών δεν πτοεί το ηθικό δολοφόνων και ληστών. Μόνο η αναδιοργάνωση της αστυνομίας, ο επαγγελματισμός της και η προμήθεια σύγχρονων μέσων καταπολέμησης του εγκλήματος, μαζί με τη βούληση όλων μας για υπεράσπιση της ασφάλειας των πολιτών θα επιφέρουν βελτίωση.

Η Ελλάδα κατέχει την 65η θέση παγκόσμια στη λίστα που βαθμολογεί τη λειτουργία των ΜΜΕ και το σεβασμό του πλουραλισμού στην ενημέρωση.

Είμαστε στην 65 θέση παγκόσμια (σύμφωνα με μελέτη της Ε.Ε.) και στην 24η θέση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτω από όλα τα κράτη και πάνω μόνο από Μάλτα, Βουλγαρία και Ουγγαρία.

Αυτό να ξέρει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας ότι εν έτει 2021 η δημοκρατία μας είναι στα επίπεδα Μάλτας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας.

Όλα τα ΜΜΕ δουλεύουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τo χρήμα το κρατικό ρέει άφθονο και οι δημοσκοπήσεις όλες τον ανεβάζουν στα ουράνια. Όμως Κυριάκο Μητσοτάκη ένα να θυμάσαι. Ότι το τέλος έρχεται για όλους, κανένας δεν νίκησε αυτόν τον κανόνα.

Αν νομίζεις ότι φιμώνοντας το Βασίλη Λεβέντη και κόβοντας από παντού την Ένωση Κεντρώων θα κρατηθείς στην εξουσία πλανάσαι. Ήδη τα συνεχή λάθη των πραιτωριανών σου και των ακολούθων σου έχουν αρχίσει να σε πνίγουν.

Ένωση Κεντρώων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos