Η Τερέζα για περισσότερα από 4 χρόνια ήταν φιλοξενούμενη του Ξενώνα, ύστερα από εισήγηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας
από τη κηδεία της Τερέζας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι του Ξενώνα φιλοξενίας του Συλλόγου αποχαιρέτησαν το Σάββατο το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Κάτω Χωριού, την Τερέζα. Η Τερέζα για περισσότερα από 4 χρόνια ήταν φιλοξενούμενη του Ξενώνα, ύστερα από εισήγηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Γεννημένη το 1948, Πολωνικής καταγωγής, έμεινε στην Ελλάδα περισσότερα από 35 χρόνια.

Η Τερέζα βρήκε φιλόξενη και στοργική στέγη στον Ξενώνα Φίλων Τρίτης Ηλικίας και έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, με αξιοπρέπεια και φροντίδα, αφού κατά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς διαπιστώθηκε ένα αδιάφορο οικογενειακό περιβάλλον, παρόλο που είχε δύο ενήλικα παιδιά.

Ο επίλογος της ζωής της Τερέζας γράφτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα μετά από διάγνωση οξείας λευχαιμίας, ενώ ήδη ήταν ταλαιπωρημένη η υγεία της από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε περάσει πριν από 2 χρόνια.

Η Τερέζα, άπορη, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και χωρίς κανένα εισόδημα, φιλοξενήθηκε αφιλοκερδώς από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος διαμονής της. Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση, όπου ο Σύλλογος έχει αναλάβει τη διαμονή και άλλων άπορων συνανθρώπων μας.

Αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και αφού ενημερώθηκαν η Πολωνική Πρεσβεία και το Προξενείο, χωρίς να έχει καταστεί δυνατόν να εντοπισθεί το συγγενικό της περιβάλλον, μετά την 7ήμερη αναμονή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις η ταφή της έγινε στο κοιμητήριο του Κάτω Χωριού, με έξοδα που κάλυψε ο Δήμος Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos