Αίτημα για άρση του μέτρου της αναστολής εργασίας

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. απέστειλε εκ νέου καταγγελία προς το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την άρση του μέτρου της αναστολής εργασίας και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει επιφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Καθώς πλησιάζει η 31η Οκτωβρίου 2021, κατά την οποία προβλέπεται η επανεκτίμηση του απάνθρωπου, αντιεπαγγελματικού και αντιεπιστημονικού μέτρου της αναστολής εργασίας, σας ενημερώνουμε ότι η εφαρμογή του, έπληξε ανεπανόρθωτα το βιοτικό επίπεδο των Νοσηλευτών και επιβάρυνε επιπλέον το έργο όλων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών. Η παγκόσμια πρωτοτυπία της στοχοποίησης των Νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας καταρράκωσε συθέμελα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο παρουσίασε για ακόμα μια φορά το άκαμπτο και ανάλγητο προφίλ του.

Στο σημείο αυτό ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι η θέση της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. είναι αδιαμφισβήτητα υπέρ των εμβολιασμών, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της αναστολής εργασίας.

Όλες οι πολιτικές αντιστάθμισης της κατάστασης απέτυχαν παταγωδώς και όλο το βάρος μετατοπίστηκε για ακόμη μια φορά στους εναπομείναντες Νοσηλευτές και λοιπούς ευσυνείδητους εργαζομένους. Καθώς το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για την ασφαλή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σας προειδοποιούμε ότι ενδεχόμενη συνέχιση του μέτρου της αναστολής, μας βρίσκει αντίθετους και σας καλούμε να λάβετε τα μέτρα σας, ώστε κανένας συνάδελφος να μην τεθεί εκ νέου σε αναστολή. Το μέτρο αυτό δεν ίσχυσε για κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων και δεν δύναται να ισχύει αποκλειστικά για τους Νοσηλευτές. Στερήσατε από οικογένειες Νοσηλευτών το εισόδημά τους, χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς να προϋπολογίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα επιβιώσουν για το διάστημα το οποίο θα είναι σε αναστολή. Ακολούθως, αφήσατε στο έλεος της υποστελέχωσης όλες τις Υπηρεσίες Υγείας, με μηδαμινές προσλήψεις μέσω επικουρικού προσωπικού.

Όπως οι Νοσηλευτές προστατεύουν τον κοινωνικό ιστό, προάγοντας τη Δημόσια Υγεία μέσω των εμβολιασμών, έτσι και η ίδια η κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τους Νοσηλευτές, κι όχι να τους παρουσιάζει ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. εκπροσωπώντας τους Νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλώνει την παρουσία της και τη διαθεσιμότητά της προς το Υπουργείο Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων, στο πλαίσιο του υγιή συνδικαλισμού και της διαφάνειας, ώστε να συμβάλλει στην εύρεση ρεαλιστικών λύσεων, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην ανατολή μιας νέας ημέρας για το εθνικό Σύστημα υγείας κι όχι στην αναστολή του.

ΔΣ Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos