ΑλλάΖουμε τον Δήμο: δήλωση για τον Παραλιακό της Πόλης μας
Οι αποσπασματικές πρόχειρες παρεμβάσεις, οι τσιμεντοστρώσεις και τα πεζοδρόμια …..

Παρά τις συνήθεις και κατά καιρούς μεγαλόστομες υποσχέσεις και εξαγγελίες του κ Δημάρχου, η κατάσταση στον παραλιακό δρόμο της πόλης είναι προκλητικά απαράδεκτη.

Οι αποσπασματικές πρόχειρες παρεμβάσεις, οι τσιμεντοστρώσεις και τα πεζοδρόμια, η έλλειψη φωτισμού, μια μονοδρόμηση που δεν κατανοούμε, η γενικότερη αισθητική παρουσία του, που μειώνει την ομορφιά του τοπίου και προσβάλλει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Συχνά έχουμε καλέσει τον κ Δήμαρχο με μια ανοιχτή ματιά να δει τι έχει γίνει και τι γίνεται σε άλλους παραλιακούς Δήμους στην Κρήτη και αλλού!

Σε όλα αυτά, προέκυψαν και οι εργασίες που γίνονται στα δυο μεγάλα Ξενοδοχεία που βρίσκονται στον Παραλιακό δρόμο.

Σαν παράταξη φυσικά και στηρίζουμε προσπάθειες Επιχειρηματιών για την καλύτερη προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και του τόπου μας .

Οι όποιες όμως εργασίες οφείλουν να γίνονται με τον απόλυτο σεβασμό στους πολίτες, στους γύρω κατοίκους και στις επιχειρήσεις της περιοχής,. με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πάντα με την στενή παρακολούθηση και την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Εκφράζουμε την λύπη μας για συμπεριφορές που αποφασίζονται μονομερώς – κλείσιμο του δρόμου – χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη ενημέρωση, την έλλειψη των απαραίτητων ενεργειών και τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους πολίτες.

Το γνωρίζουμε πια καλά ! Είναι μια Δημοτική αρχή, όχι μόνο των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, όχι μόνο των χαμένων ευκαιριών, αλλά και των απαράδεκτων συμπεριφορών, όπως τις ζούμε όλοι μας καθημερινά.

Σαν παράταξη αλλαΖουμε τον Δήμο συμφωνήσαμε για μια παράταση των εργασιών που γίνονται στα δυο Ξενοδοχεία μέχρι την 31η Μαΐου. Από 1 Ιουνίου ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι οποίες εργασίες μέχρι το τέλος της Τουριστικής περιόδου !

Καλούμε τον κ Δήμαρχο να φέρει για συζήτηση στο προσεχές ΔΣ το θέμα του Παραλιακού δρόμου και να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για την αναμόρφωση και την αισθητική του αναβάθμιση.


Εμείς θα είμαστε εδώ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση!

Για την παράταξη αλλαΖουμε τον Δήμο

Νίκος Κοκκίνης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos