Απάντηση σε δήλωση του διοικητή των νοσοκομείων

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη Δευτέρα 12/10 ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκης ανέφερε ότι οι όποιες δυσκολίες δημιουργήθηκαν από τις αναστολές εργασίας στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν επηρέασαν τη λειτουργία του Νοσοκομείου όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η δήλωση αυτή του διοικητή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην πραγματικότητα στο νοσοκομείο.

Η καρδιολογική κλινική έχει μεταβληθεί σε κλινική φάντασμα, συστεγάζεται πλέον με την παθολογική σε μόνο δύο θαλάμους, ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην κλινική έχει μειωθεί κατά 50%, υπάρχουν 10 εφημερίες κενές κάθε μήνα που τις ημέρες αυτές οι ιατροί καλύπτουν τηλεφωνικά την κλινική και δεν γίνονται εισαγωγές νέων περιστατικών. Έτσι 10 ημέρες κάθε μήνα τα καρδιολογικά περιστατικά που προσέρχονται στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου και χρήζουν καρδιολογικής εκτίμησης και νοσηλείας διακομίζονται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ή στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Επίσης στο ΤΕΠ λόγω των αναστολών εργασίας δύο γιατρών υπάρχουν κάποιες μέρες που εφημερεύει μόνο ένας ιατρός για παθολoγικό ΤΕΠ, χειρουργικό ΤΕΠ και ΤΕΠ covid, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για τους ασθενείς στα επείγοντα. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του διοικητή στην τοπική εφημερίδα, οι ημέρες αυτές με ένα μόνο γιατρό στο ΤΕΠ θα αυξηθούν τον Οκτώβριο και θα “την πληρώσουν οι πολίτες”. Δηλαδή ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων νομού Λασιθίου τη μία μέρα (8/10/21) δήλωσε ότι “θα την πληρώσουν οι πολίτες” με τις εφημερίες του ΤΕΠ που εφημερεύει μόνο ένας ιατρός και την άλλη ημέρα (12/10/21) δήλωσε ότι οι αναστολές εργασίας στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν επηρέασαν τη λειτουργία του Νοσοκομείου όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Θα μπορούσαμε να δώσουμε και άλλα παραδείγματα σοβαρών δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει με τις αναστολές εργασίες, αλλά ήδη τις έχουμε αναφέρει πολλές φορές στις σχετικές ανακοινώσεις μας.

Πέρα από τις όποιες ανακολουθίες στις δηλώσεις, εμείς αυτό που ζητάμε από τη διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου είναι να ενημερώσει γραπτώς την πολιτική ηγεσία της ΔΥΠΕ και του υπουργείου υγείας για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αναστολές εργασίας και για την δυσκολία αντικατάστασης όσων έχουν τεθεί σε αναστολή, ώστε να γίνει με σωστούς όρους η επαναξιολόγηση του μέτρου όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο, (στην παράγραφο 8 του άρθρου 206 του νόμου 4820/2021 αναφέρεται “η εφαρμογή του παρόντος άρθρου επαναξιολογείται έως τις 31.10.2021”) και ώστε να ανοίξει ο δρόμος για επάνοδο των συναδέλφων μας στην εργασία τους, με εβδομαδιαίους ελέγχους ράπιντ τεστ όπως γίνεται στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους.

Ακόμη, πέρα από δημόσιες ευχαριστίες στα ραδιόφωνα, ζητούμε καθημερινό αλληλοσεβασμό  εντός του νοσοκομείου, ήρεμο εργασιακό περιβάλλον χωρίς πιέσεις και απειλές. Ζητούμε ακόμη από τη διοίκηση να διεκδικήσει επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου ώστε να εφαρμόζεται η εργασιακή νομοθεσία και να παρέχονται ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos