Για την επαναλειτουργία των σφαγείων Νεάπολης
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου με τον κ. Βελημβασάκη

Η διαδικασία ανακαίνισης και η λειτουργία των σφαγείων Νεάπολης, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε χθες (19/10) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Σφαγεία & Κρεατεμπορική Νεάπολης” κ. Γ. Βελημβασάκη, με αφορμή την κατάθεση αίτησης του για την σύνδεση της συγκεκριμένης επιχείρησης με το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου κ. Αντ. Ζερβού, στόχος του ιδιώτη επιχειρηματία, είναι να λειτουργήσουν τα σφαγεία, τουλάχιστον για τον ντόπιο πληθυσμό, μέχρι τα Χριστούγεννα -στόχος εφικτός αλλά κυρίως επιθυμητός – δεδομένης της μέχρι σήμερα ταλαιπωρίας των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών της Ανατολικής Κρήτης.

Θεωρώ – τόνισε ο ίδιος – ότι η επιλογή της Δημοτικής Αρχής για την εκμίσθωση των Δημοτικών Σφαγείων που βρίσκονται στην περιοχή των Κουρουνών σε ντόπιο επιχειρηματία, ήταν σωστή, δεδομένου ότι ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από το Μεραμπέλο και ενδιαφέρεται για τον τόπο πραγματικά όπως και εμείς. Με την έννοια αυτή, θα σκεφθεί πολύ περισσότερο τον τόπο του , απ’ ότι γινόταν με άλλους επιχειρηματίες μέχρι σήμερα και θα λειτουργήσει τα σφαγεία, προς όφελος των κτηνοτρόφων, των κρεοπωλών οι οποίοι επωμίστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια που τα σφαγεία παραμένουν κλειστά, το κόστος της μεταφοράς των ζώων τους σε άλλους νομούς για να εξυπηρετηθούν, αλλά και συνολικά  του κόσμου που θα μπορεί στο εξής να εξυπηρετείται καλύτερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos