ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ για ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ
ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης

«Ως Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια, τόσο με την προηγούμενη όσο και με την παρούσα Κυβέρνηση έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες ενέργειες και επαφές με την Περιφέρεια, με τα αρμόδια Υπουργεία, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης  και με τους φορείς, προκειμένου να προωθήσουμε το θέμα των οδικών δικτύων στον Δήμο Ιεράπετρας και κατ΄ επέκταση στον νομό μας.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις εξελίξεις. Δεν δεχόμαστε, ενώ ο Δήμος της Ιεράπετρας προσφέρει τόσα πολλά στην εθνική οικονομία, να εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένος από λιμάνια και αεροδρόμια, παρ’ όλη την πολύ μεγάλη αγροτική, αλλά τα τελευταία χρόνια και τουριστική, ανάπτυξη που εμφανίζει.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί το δίκαιο των διεκδικήσεων μας και να προχωρήσει στην εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την κατασκευή των οδικών δικτύων τόσο του ΝΟΑΚ όσο και του ΒΟΑΚ.

Η σημερινή παρουσία του Κυβερνητικού Βουλευτή και Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Βουλευτή, κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κ. Ιωάννη Γουλιδάκη, του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης, κ. Ιωάννη Κουράκη, του Προέδρου του ΤΕΕ, κ. Μιχαήλ Χωραφά, των Προέδρων των Κοινοτήτων και των υπόλοιπων παρισταμένων ενισχύουν τις θέσεις του Δήμου Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια α) για την άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τη δημοπράτηση των οδικών τμημάτων Γέφυρα Φρουζή – παράκαμψη της Παχειάς Άμμου και Καλό Χωριό -Γέφυρα Φρουζή, ώστε να δημοπρατηθούν εντός του έτους 2022, β) για τη χρηματοδότηση των μελετών  για το οδικό τμήμα που συνδέει τον Μύρτο με τη Βιάννο με στόχο και τη σύνδεσή του με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, γ) καθώς και για τη χρηματοδότηση των υπόλοιπων μελετών που αφορούν τον ΝΟΑΚ για όλο το νοτιοανατολικό παραλιακό μέτωπο των νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Παράλληλα, είμαστε αρνητικοί στην επιβολή διοδίων στο νομό Λασιθίου για την κατασκευή αυτονόητων έργων που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια και στη φάση αυτή όπου οι θέσεις της Κυβέρνησης δεν είναι ακόμη σαφείς, είμαστε υποχρεωμένοι να πιέσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαστε ευχαριστημένοι, ύστερα και από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα Χανιά, για την κατασκευή του ΒΟΑΚ, όμως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις των παραπάνω έργων του ΒΟΑΚ και του ΝΟΑΚ στο νομό μας. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο για όλους τους Γεραπετρίτες και τους Λασιθιώτες, που εδώ και χρόνια θα έπρεπε να υπάρχει.

Ευχαριστώ όλους όσοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση που τους απέστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας και μας τίμησαν με την παρουσία τους σε αυτήν την καθοριστική και μονοθεματική συνεδρίαση. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με πράξεις και με ενέργειες την προσπάθεια, για την επίτευξη του κοινού στόχου.

από τον δήμο Ιεράπετρας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos