Διάλυση και ιδιωτικοποίηση στην ΑΣΤΕΚ
από την κατάληψη της ΑΣΤΕΚ

Την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ), που είναι σε κατάληψη από τους σπουδαστές της, επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/11/2021, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Ο.Μ. Αγίου Νικολάου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αποτελούμενη από τους Μαρία Βάρδα, Γιώργο Καλλιντέρη και Μαρία Καφετζάκη.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που βρίσκεται η Σχολή αλλά και για την αδιαφορία του Υπουργείου στις προσπάθειες επικοινωνίας μαζί τους. Η εικόνα διάλυσης και αδιαφορίας είναι που οδήγησε και στην απόφαση για κατάληψη της σχολής ώστε να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα μαθήματα άρχισαν με καθυστέρηση ενός μήνα, χωρίς καθηγητές (γίνονται μόνο 6 από τις 36 ώρες του προγράμματος), το πολυδιαφημισμένο νέο πρόγραμμα σπουδών έχει χαθεί μαζί με τον Υφυπουργό που το νομοθέτησε, η υποβάθμιση του πτυχίου των ΑΣΤΕΚ συνεχίζεται, όπως και η αδικία με την φοιτητική μέριμνα και την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών. Αντιμέτωποι με την αδιαφορία και την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν από την πλευρά του Υπουργείου, οι φοιτητές της ΑΣΤΕΚ αποφάσισαν το μόνο που τους απομένει: την κατάληψη της Σχολής για να ενημερώσουν την κοινωνία για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη στον αγώνα τους, τους ενημέρωσε για τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, όπως και για τις ασαφείς και αντιφατικές απαντήσεις του Υπουργείου Τουρισμού. Τόνισαν ότι είναι πολύ σημαντικό η πόλη του Αγίου Νικολάου να μάθει και να στηρίξει τον αγώνα τους και ότι θα ακολουθήσει και επίσκεψη του Βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη στην κατάληψη (όταν επιστρέψει από την Αθήνα).

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους φοιτητές της ΑΣΤΕΚ είναι απαράδεκτος αλλά και απόλυτα συνεπής με τις πολιτικές που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα στην εκπαίδευση: Διάλυση και ιδιωτικοποίηση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos