Διαχείριση χρησιμοποιημένων self-tests
οι οδηγίες της εταιρία παραγωγής

Σε συνέχεια ερωτήσεων από πολίτες, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγίου Νικολάου και η Συντονίστρια covid19, σας παραθέτουν τις οδηγίες για την απόρριψη των self-tests μετά τη χρήση τους, όπως τις εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωσή της:

Αν το τεστ είναι αρνητικό:

Απορρίπτεται μαζί με τα λοιπά αστικά απόβλητα, δηλαδή τοποθετείται σε πλαστική σακούλα και απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ είναι θετικό:

Απορρίπτεται από κοινού με τα αναλώσιμα του ασθενούς, σε σακούλα καλά κλεισμένη η οποία τοποθετείται σε κλειστό κάδο εντός της οικίας και στη συνέχεια σε δεύτερη σακούλα, η οποία κλείνει το ίδιο σφιχτά, χωρίς να γεμίσει υπερβολικά για να αποφευχθεί τυχόν διάρρηξη αυτής και απορρίπτεται στο κάδο των κοινών σκουπιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι τα υλικά και οι συσκευασίες των self-tests δεν ανακυκλώνονται και δεν πρέπει να απορρίπτονται στους μπλε κάδους, ούτε βέβαια στην αποχέτευση. Στα κοινά σκουπίδια πρέπει να απορρίπτονται και οι μάσκες μιας χρήσης και τα γάντια, εφόσον δεν ανήκουν σε άνθρωπο που έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ε.Δ.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos