"ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ" φώναξε δυνατά το Αρκαλοχώρι στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, επιστρέφοντας δυναμικά μετά από τρία χρόνια απουσίας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου μια μέρα συνάντησης  και γιορτής  του  αθλητισμού ,του  πολιτισμού και του εθελοντισμου,με πάνω από 4000 αθλητές και θεατές να κατακλύζουν το Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου και τις διαδρομές του αγώνα , καθώς όμως και μια μέρα ιδιαίτερης  συγκίνησης  λόγω της θλιβερής επετείου του φονικού σεισμού που έπληξε τη περιοχή ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Άνθρωποι από  35 χώρες και από όλες της γωνιές της Ελλάδας  πήραν  αεροπλάνα, βαπόρια, αυτοκίνητα και δώσαν  το παρόν σε μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου .Φόρεσαν  τα αθλητικά τους  και  έτρεξαν  σε μια από τις διαδρομές 21χλμ,10χλμ,5χλμ,  1χλμ για παιδιά ,ΑΜΕΑ.

Λίγες ώρες μετά τον αγώνα  τα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης έχουν γεμίσει με χιλιάδες  σχόλια ,βίντεο και φωτογραφίες όλων όσων διαδραματίστηκαν στο μεγαλύτερο αγώνα της Κρήτης και σε έναν από τους πιο διάσημους της χώρας μας.

Στιγμές  χαράς, συγκίνησης και ενθουσιασμού που εναλλάσσονταν αρμονικά η μια μετά την άλλη μέσα στο χώρο του Εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου αλλά και σε όλες τις διαδρομές των αγώνων, μέσα στα λιόφυτα , τα αμπέλια και στα χωριά, δεν είναι εύκολο να περιγραφούν.

Εκατοντάδες  μικρά παιδιά στα πεζοδρόμια ενθουσίασαν τους δρομείς με τις φωνούλες τους.

Μουσικές όλων των αποχρώσεων γέμισαν τους δρόμους, φωνές των εθελοντών εμψύχωσαν τους δρομείς.

Μαμάδες ,γιαγιάδες δρόσισαν τους δρομείς λόγω της υψηλης θερμοκρασίας από τις άυλες ,τα μπαλκονια τους  ακόμα και με λάστιχα φωνάζοντας τους να συνεχίσουν.

Χειροκροτήματα ,δεκάδες  κεράσματα στα σημεία τροφοδοσίας  και
αμέτρητοι παραδοσιακοί  μεζέδες  προετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν  εντελώς δωρεάν απο τον Αθλητικό σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου και   έξι πολιτιστικούς συλλόγους  που στηρίξαν  τη διοργάνωση.

Αγνόπιτες, μυζηθρόπιτες, παξιμάδια, ντάκους, κουμπανάκια, καλιτσούνια, γλακοπιλαφο, καπρικό, ξινόχοντρο, κηπευτικά, γραβιέρες και ζυγούρι, έδιναν κι έπαιρναν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Αθλητές  ,χορευτές και διοργανωτές  γίναν όλοι μια αγκαλία στο θέατρο χορεύοντας υπο τους ήχους της κρητικής λύρας  και του μαντολίνου.

Στιγμές  που δε θα μπορούσαν να παραληφθούν βέβαια  είναι  η παρουσίαση του βιβλίου της  σπουδαίας μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ,   βράβευση της ίδιας στους αθλητές   Μανώλη Στεφανουδάκη,  Στέλιου Μαλακόπουλου,  Παπαδάκη  Φίλιππου και του μικρού 9 χρονου αθλητή ΑΜΕΑ Νικολουδάκη Παναγιωτη καθώς και το συγκινητικό μύνημα του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου απευθυνόμενος προς τους αθλητές «ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΔΩ» στιγμές που  σήκωσαν  όλες τις κερκίδες όρθιες να χειροκροτούν παρατεταμένα με δάκρυα στα μάτια.

Ένας διαφορετικός ημιμαραθώνιος που πέρα απο την αθλητική του διάσταση φαίνεται η αγάπη και  η ψυχή των διοργανωτών. Είναι αυτά  που τον ξεχωρίζουν και τον κάνουν μοναδικό με χιλιάδες πιστους επισκέπτες πλεον να τον περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία.

Ραντεβού το Φθινόπωρο του 2023!

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Λευτερης Αυγενακης υφυπουργος Αθλητισμου και πολιτισμού,

Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειαρχης Κρήτης,

Σεβασμιότατος μητροπολιτης Αρκαλοχωρίου,  Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέας

Μανώλης Φραγκάκης δήμαρχος Μίνωα Πεδιάδος,

Χάρης Μαμουλακης  βουλευτής Συριζα ,Π.Ε Ηρακλείου

Βασίλης Κεγκερογλου βουλευτης Πασοκ-Κιναλ, Π.Ε Ηρακλείου

Παύλος Μπαριτάκης πρόεδρος περ. Συμβουλίου Κρήτης,

Νικος Συριγωνάκης αντιπεριφερειαρχης Π.Ε.Ηρακλείου,

Γιωργος Πιτσούλης αντιπεριφερειαρχης αθλητισμου Κρήτης, υγείας πρόληψης και κινητών μονάδων,

Νίκος Σκουλάς αντιπεριφερειαρχης τεχνικών έργων,

Δημήτρης Σαρρής περιφερειακό σύμβουλος,

Χουλάκη Ιωάννα Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος ΑΤ Μινώα Πεδιάδος,

Σωτήρης Κυρανάκος, Γενικός διευθυντής ΣΕΓΑΣ,

Παναγιώτης Αντωνακάκης , πρόεδρος ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Καλογεράκης  Ζαχαρίας Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ

Χαράλαμπος Γιαννόπουλος πρώην δήμαρχος Αρκαλοχωριου,

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τριών πρώτων νικητών:

21 Χιλιόμετρα

Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022

Διοργάνωση: Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου

Υπό την αιγίδα Υφυπουργείου Αθλητισμού

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου ,Ζωφόρων, Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού.

Επίσημοι Χορηγοί: New Balance,Garmin,Toyota Παπακαλιάτης, Φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι

Επίσημοι Υποστηρικτές: Capsis Astoria,Heraklion Gyms, @Milakis Web Services, Masazaki,Αγροκτήματα Μανουράς, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου,Αnek lines /Blue Star Ferries, Powerade, Σουπερ Μάρκετ Xαλκιαδάκης,Ηλεκτροκίνηση Μελεσσανάκη.

Χορηγοί  επικοινωνίας:  Κρήτη  tv,  radio  98,4  ,  Νέα Κρήτη,  Irun

Με  την  πολύτιμη  βοήθεια:  Ελληνική  Αστυνομία , το  Εθνικό  κέντρο  άμεσης  βοήθειας ,τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό , , τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Ηρακλείου ,την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης ,την ομάδα V-Strom Greek riders Ηρακλείου ,www.cretangastronomy.gr  , Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας , Χοροκρήτες , Αποστολή Αγάπης .

Με την τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όνομα Πράξης: Ημιμαραθώνιος Κρήτης