εκδήλωση ενημέρωσης και γευσιγνωσίας της οργάνωσης iSea
οι γεύσεις προς κατανάλωση και γνωριμία

Με μεγάλη συμμετοχή κι επιτυχία πραγματοποιήθηκε (13/5) η εκδήλωση ενημέρωσης και γευσιγνωσίας της οργάνωσης iSea με τον Δήμο Αγίου Νικολάου. Μετά την ενημερωτική συνάντηση που έγινε το πρωί στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ παρουσία αλιέων, υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτών την ”σκυτάλη” πήρε η εστίαση!

Συγκεκριμένα στο θεατράκι της λίμνης στήθηκαν τρεις πάγκοι όπου το εστιατόριο «Δέσποινα» απο την Ελούντα μαγείρεψε τηγανητό Λεοντόψαρο, το εστιατόριο «Όφου το λω» από την Κιτροπλατεία Αγίου Νικολάου πρόσφερε καρπάτσιο γερμανού και το εστιατόριο «Πιάτο» στο Αμμούδι δημιούργησε χρησιμοποιώντας μπλε καβούρια.

Από την πρώτη στιγμή που στήθηκαν τα τραπέζια ο κόσμος ανταποκρίθηκε με πολύ θετικές εντυπώσεις ενώ πολλοί από τους ξένους επισκέπτες, τόνισαν ότι θα το προτείνουν και στα ξενοδοχεία που διαμένουν.

Άλλωστε, «η κατανάλωση των ξενικών αυτών ειδών δεν είναι μόνο θέμα γεύσης αλλά κυρίως αντιμετώπισης ενός περιβαλλοντικού ζητήματος, αφού τα νέα αυτά ειδή επικρατούν εις βάρος των εγχώριων ειδών.

“Δεδομένου ότι το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί,  θα πρέπει να λειτουργήσει υπέρ μας, ωθώντας σε μια νέα σχέση την αλιευτική με την γαστρονομική κοινότητα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δοκίμασε τις συνταγές”.

Να σημειώσουμε ότι η iSea είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 στην Θεσσαλονίκη. Κύριος στόχος της είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας, της χλωριδας και της πανίδας, μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και την προώθηση πολιτικών για την προστασία τους.

Τρώμε λεοντόψαρο για να ελεγχθεί ο πληθυσμός του

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos