«Η μικρή Αστερίνα και το τέλος του Κορονοϊούλη» στο 2ο και 5ο Δημοτικό σχολείο, Γαζίου

Στο 2ο και 5ο Δημοτικό σχολείο, Γαζίου πήγε σήμερα το πρωί η μικρή «Αστερίνα» το παραμυθάκι αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για να καλημερίσει τα παιδάκια της πρώτης τάξης του δημοτικού και να μιλήσει μαζί τους, για την ιστορία της.

Οι μικροί μαθητές τριών τμημάτων που έδωσαν το παρόν ευχαριστήθηκαν πολύ την διήγηση της ηρωίδας και χάρηκαν με τις πολύχρωμες εικόνες *(της κα Δήμητρας Πέππα) που συνάντησαν μέσα στο παραμυθάκι, ξεφυλλίζοντας το.

Διευθυντές, δάσκαλοι και παιδιά ενθουσιάστηκαν με την προσπάθεια της σύγχρονης ηρωίδας μας να βοηθήσει τον κόσμο, μέσω της προσευχής και κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι όταν θέλουμε βοήθεια για μία δύσκολή κατάσταση στην ζωή μας, να σκεφτόμαστε ότι πάντα μα πάντα υπάρχει λύση!

Αρκεί να την αναζητούμε και να προσπαθούμε γι΄ αυτήν.

Να κάνουμε δηλαδή ότι έκανε η Αστερίνα μας, που με την μικρή της προσευχή επικαλέστηκε κάτι ανώτερο από αυτήν και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα, μέσα σε μια στιγμή.

Μεγάλο ευχαριστώ στους αρμόδιους

Από την πλευρά μας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ευγένιος μαζί με την συγγραφέα κα Μάρα Μπέκα ευχαριστούμε θερμά την κα Λίτσα Σουλτάτου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη πρόσκληση και τους Διευθυντές του σχολείου, κ. Δημήτρη Κανακάκη, κ. Ζαχαρία Κουγιουμουτζή καθώς και τις δασκάλες των τριών τμημάτων, Ρένα Καλαράκη, Ρένα Μανασσάκη και Κλειώ Μανολάκη για την επιθυμία τους, να παρουσιάσουμε στους μαθητές τους, το παραμύθι μας! Συγχαρητήρια, κάθε καλό στο εκπαιδευτικό τους, έργο!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μάρα Μπέκα είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, με μακροχρόνια εμπειρία στα MME και μεγάλη αγάπη στα παιδιά. «Η μικρή Αστερίνα και το τέλος του Κορονοϊούλη» είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στο κόσμο των παραμυθιών. Η ίδια είναι ιδρύτρια του διαδραστικού και ενημερωτικού portal για τα παιδιά www. zerotoeighteen.gr για θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά από 0-18 ετών.

Συντελεστές

«Η μικρή Αστερίνα και το τέλος του Κορονοϊούλη», αποτελεί ευγενική χορηγία των εκδόσεων «Υδροπλάνο» και του εκδότη κ. Θοδωρή Ευθυμιάδη και απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής – προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Την εικονογράφηση του παραμυθιού έχει κάνει η κα Δήμητρα Πέππα και την γραφιστική επιμέλεια, η κα Έλενα Ματθαίου.

Διανομή

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης συνεχίζει την διανομή του παραμυθιού και προσκαλεί όσους παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία επιθυμούν να προμηθευτούν το παραμύθι, το οποίο διανέμεται δωρεάν, να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 08:30΄ έως και τις 13:15΄, στα τηλέφωνα

2810 335840-9 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση iak@iak.gr.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos