Η πρόεδρος της Δημοκρατίας στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές του Ηρακλείου
η πρόεδρος της Δημοκρατίας με κατοίκους της περιοχής

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τις κοινότητες Αγίες Παρασκιές και Μελέσσες του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, καθώς και την κοινότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίες επλήγησαν από τους ισχυρούς σεισμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους για το μέγεθος των ζημιών και τις συνέπειες του καταστροφικού φαινομένου.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι σεισμοί στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου της Κρήτης, και την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όσους από τους κατοίκους μέσα σε μια στιγμή έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Είδα με χαρά και συγκίνηση πόσο λειτούργησε η αλληλεγγύη στην τοπική κοινωνία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι Δήμαρχοι, από την πρώτη στιγμή, μαζί με τους εθελοντές και την κοινωνία των πολιτών, βοήθησαν να μη χαθεί ο έλεγχος, οι άνθρωποι να οργανωθούν, να μπορούν να ανταποκριθούν στις πρώτες ανάγκες, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά.

Όλα τα σχολεία ήδη, από ό,τι ακούω και στις τρεις περιοχές που επισκέφθηκα, θα λειτουργούν από τη Δευτέρα. Τα ανοιχτά σχολεία είναι το πιο θετικό μήνυμα, το μήνυμα της ζωής που συνεχίζεται. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα παραμένουν και είμαι βέβαιη ότι με τη στήριξη της Πολιτείας, που είναι αναγκαία εδώ, θα μπορέσουν σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές, οι άνθρωποι να γυρίσουν στις ζωές τους και, στον χρόνο που θα απαιτηθεί, στα σπίτια τους, και η όμορφη αυτή περιοχή να βρει τους κανονικούς ρυθμούς της».

από τη προεδρία της Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos