Θαλής 2021, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης 2021, αποτελέσματα
ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Η  Ελληνική  Μαθηματική  Εταιρεία  ανακοίνωσε  τους  επιτυχόντες  του 81ου  Μαθηματικού  Διαγωνισμού  «ΘΑΛΗΣ» για  τους  μαθητές των τάξεων Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου  και  Α΄, Β΄ & Γ΄ Λυκείου.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη φέτος σε δύσκολες συνθήκες στις 6/11/2020  λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία  και ολοκληρώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στις 14/5/2021 για τα σχολεία που ήταν κλειστά τον Νοέμβριο. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στα σχολεία τους με την ευθύνη των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών τους.

Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 6/11/2020   διαγωνίστηκαν  και  οι  μαθητές  της Α΄ Γυμνασίου  στον 7ο Παλλασιθιώτικο Διαγωνισμό  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ». 

Η  Δ.Ε. του  Παραρτήματος  Ν. Λασιθίου της  Ε.Μ.Ε.  ευχαριστεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους διαγωνισθέντες μαθητές που βοήθησαν να κρατηθεί και φέτος ζωντανός ένας θεσμός με κύρος και ιστορία.

Οι  μαθητές  της  Α΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ» είναι οι παρακάτω:

ΤΙΤΛΟΣΕΠΙΘΕΤΟΟΝΟΜΑΣΧΟΛΕΙΟ
ΑΡΙΣΤΕΙΟΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣΑΓΓΕΛΟΣ2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΚΡΙΣΗΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣΡΑΦΑΗΛ – ΗΡΑΚΛΗΣΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΗΣΟΤΑΣΑΝΤΙΑΓΚΟ3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΗΦΩΝΙΑΔΑΚΗΕΥΘΥΜΙΑ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η 2η  φάση του διαγωνισμού της  Ε.Μ.Ε.  «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»  και  οι μαθητές που διαγωνίστηκαν  σε ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα προκρίθηκαν απ’ ευθείας στην Εθνική  Μαθηματική  Ολυμπιάδα  «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί και αυτή σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της υγειονομικής κρίσης, ειδικά για φέτος, στην Αθήνα και σε αρκετά Περιφερειακά Κέντρα.

Οι μαθητές από  τους  νομούς της Κρήτης, 8 από το Ηράκλειο, 4 από Λασίθι, 2 από Ρέθυμνο και 12 από Χανιά θα διαγωνιστούν στο Ηράκλειο

 Οι παρακάτω μαθητές προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 10.00 π.μ. στο  Ηράκλειο ( σχολικό  συγκρότημα 4ου Γυμνασίου – Λυκείου, Φιλιππουπόλεως 45, δίπλα στην εκκλησία Αγ. Ελευθερίου )

ΕΠΙΘΕΤΟΟΝΟΜΑΤΑΞΗΣΧΟΛΕΙΟ
ΣΙΤΗΕΛΕΝΗΓ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΦΑΚΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΑ΄  ΛΥΚΕΙΟΥΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΜΙΤΑΕΛΕΑΝΑΒ΄  ΛΥΚΕΙΟΥΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΦΕΝΔΟΥΡΑΚΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓ΄  ΛΥΚΕΙΟΥΓΕΛ ΣΗΤΕΙΑΣ

Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Λασιθίου της Ε.Μ.Ε. εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 7ο Παλλασιθιώτικο Διαγωνισμό «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»  και  στον  81ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό  «ΘΑΛΗΣ» και  εύχεται σε  όσους  συνεχίζουν,  Καλή  Επιτυχία  και  στην  επόμενη  φάση  του  Διαγωνισμού.

        Με  εκτίμηση,

         για το Δ.Σ. του  Παραρτήματος  Λασιθίου  της  Ε.Μ.Ε.

         Η   Πρόεδρος

        Ελένη   Τζερεμέ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos