ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρηματιών ....
Λεμπίδης, Ζερβός

“Επιδιώκουμε ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων είτε στo θαλάσσιο μέτωπο , είτε εσωτερικά να είναι της ίδιας λογικής στην βάση της ισότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των επιχειρηματιών”.

Στην δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή τις συναντήσεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων κ. Μανόλης Λεμπίδης με τους εκπροσώπους των Δ.Σ των Συλλόγων : Εστίασης Αγίου Νικολάου και Εμπόρων Νεαπόλεως.

Ο κ. Ζερβός, αναφερόμενος στον ορισμό του αντιδημάρχου Διαχείρισης Δημόσιου Χώρου και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, τόνισε ότι η δημοτική αρχή, στοχεύει σε ουσιαστικές κινήσεις  όπως η διατήρηση και η ανάπτυξη της δημοτικής περιουσίας και η αξιοποίηση της στον μέγιστο βαθμό.

Αναφορικά με την οργάνωση του κοινόχρηστου χώρου, που σήμερα χρησιμοποιείται από τους επιχειρηματίες του δήμου κυρίως από τα καταστήματα εστίασης, δήλωσε ότι στην διετία που διέρρευσε υπήρξε ασάφεια και εν πολλοίς ανοχή στον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων, γεγονός που κατέδειξε την ανάγκη να μπει τάξη, δεδομένου ότι ο κοινόχρηστος χώρος, δεν είναι μόνο για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, αλλά και για τους πολίτες και τους επισκέπτες, τον κόσμο συνολικά που θέλει να επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Λεμπίδης, πρόσθεσε, ξεκίνησε συναντήσεις με τους επιχειρηματίες, με στόχο να τους ενημερώσει για το Γενικό Σχέδιο Κανονισμού Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων και τους κανόνες που το διέπουν, που όπως διευκρίνισε, είναι ενιαίοι για όλους τους επιχειρηματίες.

Μάλιστα σε συζητήσεις που έγιναν την προηγούμενη περίοδο αλλά και τώρα με το Λιμενικό Ταμείο, προσπαθούμε είπε, ώστε ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων είτε στα θαλάσσιο μέτωπο , είτε εσωτερικά να είναι της ίδιας λογικής στην βάση της ισότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των επιχειρηματιών.

Σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο, επεσήμανε, ξεκίνησαν κάποιες παρεμβάσεις στον χώρο της λίμνης (ανεμοφράχτες), διαπιστώθηκαν κάποιες υπερβολές στον χώρο της πλατείας που θα πρέπει να ταχτοποιηθούν άμεσα και βέβαια αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνει σαφές είναι  ότι θα υπάρχει έλεγχος, όχι στην λογική να εισπράξει ο δήμος πρόστιμα, αλλά στο να σεβαστούν οι επιχειρηματίες τον δημόσιο χώρο, για να μπορέσει να τον απολαύσει ο επισκέπτης ή ο μόνιμος κάτοικος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos