Ιταλικά, Γερμανικά και Αγγλικά για τον τουρισμό
υποδοχή σε ξνοδοχείο. Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης- Νέα Φάση , Δήμου Αγίου Νικολάου, ξεκινούν την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου για δεύτερη φορά,  το πρόγραμμα με τίτλο: “Ιταλικά για τον Τουρισμό ( Α1-Α2)”  διάρκειας 25 ωρών.

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως κάθε  Τρίτη  και Πέμπτη  5:00μμ – 7:00μμ .

Γνωστοποιείται ότι οι θέσεις στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν συμπληρωθεί, ωστόσο, εάν υπάρξει ενδιαφέρον για το μάθημα των Ιταλικών ή  άλλο μάθημα, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν νέα αίτηση, την οποία μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου , (Δελτία τύπου shorturl.at/btwJ2) και να την υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση : kdvmagiounikolaou@gmail.com.

Να σημειώσουμε ότι η θεματική ενότητα : Ιταλικά για τον Τουρισμό ( Α1-Α2) απευθύνεται σε ενήλικες, που επιθυμούν να προσεγγίσουν την ιταλική γλώσσα μέσα από την καθημερινή ζωή ατόμων που κάνουν τουρισμό στις δύο  χώρες,  (Ελλάδα – Ιταλία), των οποίων ο πολιτισμός είναι στενά συνδεδεμένος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και αποτελεί πηγή οικονομικής δύναμης.

Εξ άλλου όπως έκανε γνωστό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας – Υπεύθυνος των Κ.Δ.Β.Μ κ. Αντώνης Μαυρής : “με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να γνωρίζουν την κομψότητα της ιταλικής γλώσσας αλλά και τη συγγένειά της τόσο με τη Λατινική που γνώρισαν ως μαθητές, όσο και με την Ελληνική σε σχέση κυρίως με την κοινή πολιτισμική παράδοση.

Μάλιστα, αναμένεται να αποκτήσουν την ικανότητα ν΄ αντιμετωπίζουν τον τουρισμό στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, να επικοινωνούν και να κινούνται με ευκολία, στην γείτονα χώρα. Βάση της μεθοδολογίας, μέσα από κείμενα απλά, αλλά και λογοτεχνικά, άρθρα εφημερίδων και εικόνες οι ενδιαφερόμενοι δύναται να γνωρίσουν την ιταλική γλώσσα και να “συνδεθούν” μ΄ αυτήν, αποκτώντας τα βασικά εφόδια που θα τους επιτρέψουν να προχωρήσουν στην περαιτέρω κατάκτηση της” .

Επίσης όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαυρής, μέσα στο Φεβρουάριο πρόκειται να ξεκινήσει δεύτερο τμήμα Γερμανικών για τον Τουρισμό, διάρκειας 25 ωρών,  με τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7:00μμ – 9:00μμ. ( ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων είναι περιορισμένος).

Επιπλέον τέλος Φεβρουαρίου ξεκινάει το τμήμα Αγγλικά για τον Τουρισμό, διάρκειας 25 ωρών.

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7:00μμ – 9:00μμ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγίου Νικολάου στο τηλ:  2841 340112 κ. Μητροπάνου Νεκταρία.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos