Λαγού – Καρφί – οροπέδιο Νήσιμου –Τζερμιάδο, πεζοπορία στο οροπέδιο Λασιθίου
οροπέδιο Ονήσιμου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου εύκολη πεζοπορία για τα μέλη του και όσους θέλουν να εγγραφούν. Θα ξεκινήσουμε από το χωριό Λαγού, απ’ όπου περπατώντας πάνω σε παλιό καλντερίμι μέσα από ελαιώνες, θα περάσουμε από την Βιτζιλόβρυση και θα ανέβουμε στο βραχώδες ύψωμα (1141μ.), Καρφί,  όπου έχουν εντοπιστεί ίχνη από υστερομινωικό οικισμό και ιερό κορυφής.

Στη συνέχεια μέσω του Ε4 θα οδηγηθούμε στο μικρό οροπέδιο του (Ο)-Νήσιμου στα 890μ., που οφείλει όνομα του στον Ονήσιμο, μαθητή του Αποστόλου Παύλου. Στα δυτικά αυτού του οροπεδίου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Αριάδνης, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα μ’ αυτήν την επωνυμία.

Κατόπιν θα διασχίσουμε το μικρό οροπέδιο και θ’ ανηφορήσουμε ως την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, με όμορφη θέα σε όλο το οροπέδιο Λασιθίου και τις κορυφές του. Από εκεί θα κατηφορίσουμε στο Τζερμιάδο, όπου θα τερματίσουμε την πεζοπορία μας.

Μαζί μας θα περπατήσουν και μέλη του ΕΟΣ Μοιρών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά παπούτσια, μπαστούνια, νερό, ηλεκτρολύτης, σνακ, αδιάβροχο / αντιανεμικό.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14χιλ. περίπου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

Υ. Δ.: 553μ (από τα 810 ως τα1141μ)

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πάνος Ευδαίμων (6979687576)ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με ΙΧ: Παρακαλείσθε να δώσετε 10€ στον οδηγό. Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos