Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο
στη Χερσόνησο

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, Προεόρτια των Φώτων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προέστη κατά τις Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Εορτής των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Υδάτων ενώ, προ της απολύσεως, προχείρισε εις αναγνώστην τον κ. Μιχαήλ Βασιλάκη.

Ο σεβαστός Αρχιερέας ανέφερε για τον νέο αναγνώστη: «Μέσα σε αυτή την χαρούμενη εκκλησιαστική Ακολουθία, την Θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού προκρίναμε ότι θα πρέπει να δώσουμε στον γνωστό και αγαπητό σε όλους μας Μιχάλη –που τον ακούσαμε πρωί-πρωί να διαβάζει τόσο όμορφα τα Αναγνώσματα και τους Ψαλμούς των Μεγάλων Ωρών– την ευχή του αναγνώστου, ώστε πάντοτε και από αυτή τη θέση να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού. Και την διακονεί ήδη από πολλές θέσεις.

Ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα προσπαθεί να δίδει λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα που απασχολούν το Συμβούλιο, Παράλληλα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε όλες τις Ενορίες και σε όλους τους Ιερείς της περιοχής Χερσονήσου και όχι μόνο, που θα του ζητήσουν την βοήθειά του σε λογιστικά θέματα.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά και το νέο έτος που ανέτειλε να είναι σωτήριο κι ευλογημένο και να μην έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Να είμαστε χαρούμενοι, ελεύθεροι και προπάντων υγιείς πνευματικά και σωματικά».

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, Προεόρτια των Φώτων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος προέστη κατά τις Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και του Εσπερινού της Εορτής των Θεοφανείων μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου που τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Λιμένος Χερσονήσου. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Υδάτων ενώ, προ της απολύσεως, προχείρισε εις αναγνώστην τον κ. Μιχαήλ Βασιλάκη. Ο σεβαστός Αρχιερέας ανέφερε για τον νέο αναγνώστη: «Μέσα σε αυτή την χαρούμενη εκκλησιαστική Ακολουθία, την Θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού προκρίναμε ότι θα πρέπει να δώσουμε στον γνωστό και αγαπητό σε όλους μας Μιχάλη –που τον ακούσαμε πρωί-πρωί να διαβάζει τόσο όμορφα τα Αναγνώσματα και τους Ψαλμούς των Μεγάλων Ωρών– την ευχή του αναγνώστου, ώστε πάντοτε και από αυτή τη θέση να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού. Και την διακονεί ήδη από πολλές θέσεις. Ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, πάντοτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα προσπαθεί να δίδει λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα που απασχολούν το Συμβούλιο, Παράλληλα βρίσκεται πάντοτε δίπλα σε όλες τις Ενορίες και σε όλους τους Ιερείς της περιοχής Χερσονήσου και όχι μόνο, που θα του ζητήσουν την βοήθειά του σε λογιστικά θέματα. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά και το νέο έτος που ανέτειλε να είναι σωτήριο κι ευλογημένο και να μην έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Να είμαστε χαρούμενοι, ελεύθεροι και προπάντων υγιείς πνευματικά και σωματικά». Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου, ενώ προ της απολύσεως τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Υδάτων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατευθύνθηκε με πομπή και με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως από την περιοχή του Αγίου Νικολάου και πλήθους πιστών, στο λιμάνι της πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους 15 νέους που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, σπεύδοντας να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε ο Επιφανείς Θεός να αγιάζει και να φωτίζει όλο το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαρίλαος Αλεξάκης, Θωμάς Χαριτάκης, Γεώργιος Βάρδας, Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης και Ευαγγελία Φανουράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο Υποπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Ανωγιαννάκης καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων του τόπου.
στον Άγιο Νικόλαο

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, πόλεως Αγίου Νικολάου, ενώ προ της απολύσεως τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Υδάτων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κατευθύνθηκε με πομπή και με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως από την περιοχή του Αγίου Νικολάου και πλήθους πιστών, στο λιμάνι της πόλεως, όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη και η κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους 15 νέους που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, σπεύδοντας να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και ευχήθηκε ο Επιφανείς Θεός να αγιάζει και να φωτίζει όλο το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Θραψανιώτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνιος Ζερβός και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαρίλαος Αλεξάκης, Θωμάς Χαριτάκης, Γεώργιος Βάρδας, Κωνσταντίνος Καστελλιανάκης και Ευαγγελία Φανουράκη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Καζαμίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο Υποπλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Ανωγιαννάκης καθώς και εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων του τόπου.

από τη μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Θεοφάνεια στα χρόνια του κορωνοϊού

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos