Ναι από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος στην Σπιναλόγκα
Σπιναλόγκα φωτισμένη με γεννήτρια

Πρωτοκολλήθηκε από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, η έγκριση που απεστάλη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, προκειμένου να υλοποιηθεί το σημαντικό έργο της μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος  από την ακτή της Πλάκας προς την Σπιναλόγκα .

Πρόκειται για μία προσπάθεια που εξελίσσεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ενώ απαιτήθηκε το χρονικό διάστημα των πέντε συνολικά ( 5 ) μηνών, για να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να έρθει η σχετική έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Μάλιστα όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με την ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Αγίου Νικολάου, θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, ενώ σε διάστημα δύο ετών αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο, δεδομένου ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη προχωρήσει στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών.

Επιπλέον, εξελίσσεται – όπως είναι γνωστό – η διαδικασία εκ νέου ανάθεσης σε ειδική μελετήτρια , μελέτης για το σωστό φωτισμό της Σπιναλόγκας με στόχο την ανάδειξη του Μνημείου.  

Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, προγραμματίζεται συνάντηση με τα στελέχη της ΔΕΥΑΑΝ,  αφού ήδη έχει παραδοθεί η μελέτη μεταφοράς νερού από την Πλάκα στην Σπιναλόγκα.

Αναφορικά με την κατασκευή compact βιολογικού καθαρισμού στην Σπιναλόγκα, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε ότι το έργο θα είχε ήδη δημοπρατηθεί, ωστόσο δεν έχει λογική – όπως εξήγησε – να εγκατασταθεί η συγκεκριμένη υποδομή, εάν δεν μεταφερθεί το ρεύμα και το νερό στο νησί. Να σημειώσουμε τέλος ότι η Δημοτική Αρχή, την παρούσα περίοδο με αφορμή την συμπλήρωση των βασικών υποδομών του νησιού, βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης 400 χιλ. ευρώ (εγκεκριμένη μελέτη ΚΑΣ), για την ανακατασκευή και επέκταση του μόλου της Σπιναλόγκας που εξυπηρετεί κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos