οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά
το μνημείο Καλλέργη στο Μπραχίμο

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, συναδ. Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης.  Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της Εργατικής Τάξης και τόλμησε  να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη  εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο συναδ. Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατίθεται στη Βουλή για:

  • Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
  • Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
  • Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos