Οι μαθητές της Δ' τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου καθάρισαν τον Αλμυρό
Ο πλανήτης δε χωράει άλλο πλαστικό! ……

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο: “Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος” τα 2 τμήματα της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου ασχολήθηκαν με τη μελέτη της μόλυνσης της θάλασσας και των ακτών.

Επισκέφτηκαν τον υδροβιότοπο του Αλμυρού και στη συνέχεια ακολουθώντας τα βήματα για ασφαλή παράκτιο καθαρισμό έβαλαν τα γάντια που είχαν εφοδιαστεί και τις σακούλες και καθάρισαν την ακτή καταγράφοντας στο ειδικό Δελτίο καταγραφής της Helmepa , τα απορρίμματα που μάζεψαν.

Αποτσίγαρα είναι στη θέση των πολυπληθέστερων απορριμμάτων καθώς και μικρά κομμάτια πλαστικού. Η πρώτη δεκάδα κυριαρχείται από την παρουσία των πλαστικών απορριμμάτων, τα οποία σταδιακά διασπώνται σε μικροπλαστικά που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Στόχος του σχολείου και των παιδιών ήταν να γίνουν φορείς μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος στην τοπική τους κοινωνία.

Ελπίζουμε με την πρωτοβουλία τους αυτή να δοθεί το παράδειγμα και σε άλλους για μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά προς το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον της πατρίδας μας.

“Ο πλανήτης δε χωράει άλλο πλαστικό!” Το σύνθημα που σκέφτηκαν τα παιδιά! Ας τα ακούσουμε!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos