Οι συνέργειες μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα

Την ικανοποίηση του για την λειτουργία από την φετινή χρονιά του Εργαστηριακού Κέντρου Νεάπολης για τα ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου και Νεάπολης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/11),  στις κτιριακές εγκαταστάσεις της νέας σχολικής μονάδας, που εδρεύει στην Νεάπολη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου σε δήλωση του, αναφερόμενος στο πρότυπο ΕΠΑΛ που λειτουργεί στην περιοχή, αλλά και στην ίδρυση και λειτουργία του ΣΕΚ, δήλωσε σχετικά : “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την δημοτική αρχή, προκειμένου να συμπληρωθούν οι υποδομές, να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν οι δομές εκείνες που θα βοηθήσουν ώστε να παρέχεται καλύτερη εκπαίδευση στους μαθητές.

Με την λειτουργία του πρότυπου ΕΠΑΛ και την ίδρυση του ΣΕΚ ήδη έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα, ενώ όπως αποδείχθηκε οι συνέργειες είναι δυνατόν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κ. Ζερβός κάλεσε τον Δ/ντη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όσους στελεχώνουν το ΣΕΚ, να προσπαθήσουν από κοινού για τα επόμενα βήματα, ώστε ν΄ αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η εκπαίδευση στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ισότιμα με τους άλλους νομούς της Κρήτης.

Επίσης ευχόμενος στην Δ/ντρια και στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν την συγκεκριμένη δομή, κάλεσε τους μαθητές ν΄ αναζητήσουν το όνειρο τους, ενώ πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα ενός δεύτερου νυκτερινού Λυκείου, ώστε να βοηθηθούν οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι της ευρύτερης περιοχής.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν  επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Θ. Κατσαγκόλης , ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Βασίλης Ορφανάκης, ο υπεύθυνος Επαγγελματικής εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Ευθύμης Μιχελάκης, η Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Μαρία Καρακού, ο Υπουδιευθυντής κ. Νεκτ. Κοντολαιμάκης, οι τομεάρχες του Κέντρου (Νεάπολης) κ. Γ. Φαιτάκης, Αγίου Νικολάου κ. Κώστας Παπαδάκης- Βασίλης Καλιμάντζαλης , οι εκπρόσωποι του 15μελούς συμβουλίου Νεάπολης Δημήτρης Πρινιτάκης και Λουκάς Χριστινάκης, ενώ χαιρετισμό απήθυνε (διαδικτυακά) ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos