Πα.Σο.Κ. - Κιν.Αλ., Στήριξη στους συλλόγους Εργαζομένων Γ.Ν.Α.Ν.- Φίλων Γ.Ν.Α.Ν

Η Ν.Ε. Λασιθίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δηλώνοντας έμπρακτα την στήριξη  στους συλλόγους  Εργαζομένων Γ.Ν.Α.Ν.- Φίλων Γ.Ν.Α.Ν. και της Ένωσης Ιατρών Λασιθίου καταδικάζει για ακόμα μια φορά την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που για ακόμα μια φορά, μετά και το συλλαλητήριο στην Ιεράπετρα,                       

ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ στην  σύσκεψη φορέων που διοργάνωσαν οι παραπάνω σύλλογοι που είχε σκοπό το σχεδιασμό για την  προσπάθεια  βελτίωσης  των συνθηκών λειτουργίας του Γ.Ν.Α.Ν.

Το Ε.Σ.Υ. αποτέλεσε το μεγαλύτερο έργο του ΠΑΣΟΚ και ίσως την μεγαλύτερη κατάκτηση της Ελληνικής κοινωνίας μεταπολιτευτικά. Αγκαλιάστηκε από όλους τους Έλληνες πολίτες, από τους νοσηλευτές, τους ιατρούς και τους δημόσιους λειτουργούς. Η ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους νοσούντες στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και η προστασία τους από το υγειονομικό κόστος αποτέλεσε βασικό πυλώνα εκδημοκρατισμού της χώρας. Αυτόν τον πυλώνα έρχεται τώρα το νομοσχέδιο ΠΛΕΥΡΗ να παραδώσει στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ συμφέροντα.

Η πολιτική διχασμού των τοπικών κοινωνιών του νομού Λασιθίου από τον υπουργό  υγείας κ.  Πλεύρη  αποσκοπεί στην υποβάθμιση  των νοσοκομείων του Λασιθίου.     Ο δε Σύριζα με την γνωστή πολιτική  του λαϊκισμού αντιγράφοντας  προτάσεις  τις οποίες έχουμε καταθέσει  μήνες τώρα σαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, προσπαθεί να πείσει  τους πολίτες  ότι έχει  πρόγραμμα και σχεδιασμό  για την Υγεία  και δή για τα προβλήματα  του νομού μας.

Παραθέτουμε λοιπόν  ακόμα μια φορά τις  προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  για την Υγεία, προτάσεις οι οποίες βασίστηκαν στις πραγματικές ανάγκες  των εργαζομένων –Ιατρών- πολιτών  πανελλαδικά. 

1) Ανάπτυξη του τομέα δημόσιας υγείας ως ολοκληρωμένης δημόσιας υπηρεσίας, με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

2) Διαμόρφωση ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με τη δημιουργία τοπικών δικτύων ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής.

3) Εκσυγχρονισμός των δημόσιων νοσοκομείων, με αξιοκρατική επιλογή διοικητών, αυτονομία στη λήψη αποφάσεων, ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς, ολοήμερη λειτουργία, δυνατότητα συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρείες και χωροθέτηση που να ανταποκρίνεται στις πληθυσμιακές αλλαγές.

4) Δημιουργία σύγχρονων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων, όπως κέντρα χρόνιων παθήσεων, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, δημόσια κέντρα αποκατάστασης.

5) Αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του Ε.Σ.Υ. με κάλυψη των πραγματικών αναγκών με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονα οργανογράμματα, με αναθεώρηση του συστήματος αμοιβών, με ένταξη των υγειονομικών του Ε.Σ.Υ. στα βαρέα – ανθυγιεινά.

6) Ενίσχυση των δομών στα νησιά με λειτουργία σε καθένα από αυτά είτε επαρκώς στελεχωμένου νοσοκομείου είτε μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε διασύνδεση με το πλησιέστερο νοσοκομείο.

7) Λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και, τέλος,

8) Δημιουργία ολοκληρωμένου ψηφιακού μετασχηματισμού Υγείας. Γραφείο Τύπου                                                                                                                                                                              
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ                                                
Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos