Πεζοπορία, Καβούσι, Μέσωνας, Θρυπτή
ανεβαίνοντας το παλιό μονοπάτι προς Θρυπτή

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή του Καβουσίου ακολουθώντας την πολύ καλά σηματοδοτημένη διαδρομή των δρομέων ορεινού τρεξίματος. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας στις 7.30  το πρωί αφήνοντας τα αυτοκίνητα μας σε αλάνα δεξιά από την Εθνική οδό και θα ανηφορίσουμε από μινωικό καλοδιατηρημένο μονοπάτι στα ανατολικά.

Πρώτη στάση για ανασύνταξη στον Αρχαιολογικό Χώρο του Αζοριά. Κατόπιν θα πάρουμε το παλιό μονοπάτι που συνέδεε το Καβούσι με τη Θρυπτή στο φαράγγι του Μέσωνα, ίσως το πιο άγριας ομορφιάς κι εντυπωσιακό της περιοχής. Περνάμε ανάμεσα από βουνά και δάση, παράλληλα με τον αγωγό του νερού. Συναντάμε εγκαταλελειμμένους οικισμούς και κήπους, ώσπου φτάνουμε στην Θρυπτή στα 890 μέτρα. Εκεί θα ξεκουραστούμε λίγο στο καφενεδάκι και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής από μονοπάτι με φανταστική θέα στον κάμπο του Καβουσίου και στη θάλασσα. Πριν την επιστροφή στην αφετηρία μια στάση στην μνημειακή ελιά επιβάλλεται. Όπως και μια βουτιά στην κοντινή παραλία Θόλος στη συνέχεια.

àΗ διαδρομή απαιτεί  καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μονοπάτια και χωματόδρομους και σταδιακή ανάβαση χωρίς επικινδυνότητα. Απαραίτητα ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, πολύ νερό κι αντηλιακό, καπέλο ή αντιανεμικό ανάλογα τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί να γίνουν αλλαγές ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν και τη δυναμικότητα της ομάδας.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.00 από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ.Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). Μετάβαση με ΙΧ: παρακαλείσθε να δώσετε στον οδηγό το ποσό των 5€. Όσοι έρθουν κατευθείαν να βρίσκονται στο Καβούσι το αργότερο στις 7.20 το πρωί

ΑΡΧΗΓΟΣΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (6973363701)

ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ: 6-7 (4 ανηφόρα και 2 κατηφόρα)

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: 750 μ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 19.000 μέτρα

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos