Πεζοπορία στο δάσος και φαράγγι του Ρούβα
το δάσος του Ρούβα

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του –κι όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη- πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα. Θα μεταφερθούμε με λεωφορείο σε τοποθεσία πάνω απ’ τη Γέργερη και στη συνέχεια θα περπατήσουμε ως  το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, στην καρδιά του δάσους με τα όμορφα φθινοπωρινά του χρώματα. Στη συνέχεια θα κατεβούμε το φαράγγι ακολουθώντας το μονοπάτι περνώντας από ξύλινα γεφυράκια και όμορφα τοπία.

Σιγά-σιγά  θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού. Από εκεί σε μόλις ένα 20λεπτο θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας στη γραφική λίμνη του Ζαρού. Η εξόρμηση επιβάλλεται να τελειώσει  με την καθιερωμένη πέστροφα σε κάποια από τις παραπλήσιες ταβέρνες. Εκτιμώμενη αναχώρηση απ’ την περιοχή στις 16.30 περίπου κι επιστροφή στον Άγιο Νικόλαο στις 18.30.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), το πρωί στις 7:00 με λεωφορείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γίνεται πιο γρήγορα, οι θέσεις είναι περιορισμένες.  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και απαιτείται άμεση πληρωμή με τη δήλωση συμμετοχής. Η επιβίβαση στο λεωφορείο με μάσκα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test και ταυτότητα. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 4 ώρες περίπου με τις απαραίτητες στάσεις.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12 χιλιόμετρα περίπου.

Υ. Δ.: Κατάβαση από τα 1132 στα 443 μέτρα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π. Ευδαίμων (τηλ.6979687576).  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικές μπότες, μπαστούνια, αντιανεμικό / αδιάβροχο, σακίδιο με νερό σνακ.

Περισσότερες πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες για την περιοχή, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/25.html

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: