Σίτανος, Σκαλιά, Ζάκανθος, πεζοπορία στη περιοχή Γεωπάρκου Σητείας
ο εγκαταλελειμμένος οχυρός οικισμός Σκαλιά

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία, γεωλογικού, φυσιολατρικού και ιστορικού ενδιαφέροντος  πάνω σε διαδρομές  του Γεωπάρκου Σητείας.

Θα ξεκινήσουμε απ’ το χωριό Σίτανος (620 μ.) και θα περπατήσουμε από χωματόδρομο και στη συνέχεια από το μονοπάτι Ε4 ως τον εγκαταλελειμμένο οχυρό οικισμό Σκαλιά, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση. Έπειτα θα ανηφορίσουμε στο Ε4 περνώντας απ’ τις καλλιεργημένες περιοχές Κάνεβα, Αχλαδιά και Μακρύ Λιβάδι, καθώς και απ’ το μικρό γραφικό οροπέδιο της  Ζακάνθου, απ’ όπου θα επιστρέψουμε ξανά στην αφετηρία μας.  Στη συνέχεια θα κάνουμε μια σύντομη επίσκεψη στο γειτονικό Καρύδι για μια μικρή ενημέρωση για το Γεωπάρκο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: περίπου 5-5,5 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

Β. Δ.: 1 (διαδρομή με μηδαμινή υψομετρική διαφορά κι από χωματόδρομο ή μονοπάτια)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 17 χιλιόμετρα

ΑΡΧΗΓΟΣ : Βαγγέλης Περάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη(6973363701)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: την Κυριακή το πρωί στις  7.30π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο  (Κ. Καραμανλή 23, μπροστά από S/M ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ). 8.30 από Σητεία (συντριβάνι) – 9.30 στη Σίτανο. Η μεταφορά θα γίνει με ΙΧ. Παρακαλείσθε να δώσετε 10€ στον οδηγό!

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos