Στην παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο ενάντια στο σ.ν. για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ συμμετείχε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Αντιπροσωπία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης συμμετείχε σήμερα στην παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο μαζί με νοσοκομειακούς ιατρούς,  εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές υγείας, φοιτητές ιατρικής, εργαζόμενους και πολίτες.

Στο σύντομο χαιρετισμό προς τη συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ ανέφερε ότι αν ψηφιστεί το σ/ν στο επόμενο διάστημα στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα ανοίξουν απογευματινά ιατρεία με πληρωμή από τους ασθενείς, που μέχρι τώρα δεν πληρώνουν για να τους εξετάζουν οι ιατροί, και θα ακολουθήσουν απογευματινά χειρουργεία με αδρή πληρωμή από τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει η ίδια χρήματα από τον προϋπολογισμό για ουσιαστικές αυξήσεις των μισθών των  υγειονομικών ως κίνητρα, βάζει το χέρι στην τσέπη των ασθενών που θα πρέπει να πληρώνουν ακόμα περισσότερα, τη στιγμή που η χώρα μας οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας των νοικοκυριών είναι οι υψηλότερες στην Ε.Ε.

Ακόμη ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου ευνοούν την εκροή νέων ιατρών στο εξωτερικό, αφού μπαίνουν σοβαρά εμπόδια και δυσκολίες στη διαδικασία απόκτησης ιατρικής  ειδικότητας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι, ακόμα και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι αγώνες και οι προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας δωρεάν υγείας θα συνεχιστούν.

Μετά τη συγκέντρωση και τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν, ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos