Σύσκεψη εργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Πρόγραμμα ΠΛΗΜΜΥΡΙΣ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο “Κοινή Στρατηγική για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κινδύνων που προκαλούνται από πλημμύρες και άλλες μεγάλες καταστροφές λόγω κλιματικών αλλαγώνκαι ακρωνύμιοΠΛΗΜΜΥΡΙΣ” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG VA – Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020, διοργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και πραγματοποιείται σήμερα, 4-11-2022, τεχνική συνάντηση εργασίας στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή εταίρων από την Πολιτική Άμυνα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου καθώς και στελεχών της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

                Συμμετέχουν οι κκ. Δ. Κατσίφλης, Διευθυντής Διοίκησης – Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, Ν. Μαρδάς, Προϊστάμενος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων – Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, Ν. Ιταλός, στέλεχος Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, Σ. Σπύρου – στέλεχος Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, Μ. Σεληνιωτάκης, Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηρακλείου, Γ. Κανδυλάκης και Ε. Λιαπάκης– Πυροσβεστική Υπηρεσία Π.Ε. Ηρακλείου.

                Αντικείμενο της τεχνικής συνάντησης εργασίας αποτελεί η υλοποίηση της προμήθειας του ειδικού εξοπλισμού καθώς και ο προγραμματισμός των απαραίτητων δράσεων εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε Κρήτη και Κύπρο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εξοπλισμού, θα γίνει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προμήθεια διασωστικών σειρών εργαλείων προϋπολογισμού 250.000 €, τα οποία θα παραχωρηθούν προς χρήση στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τέλος, στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, θα συνεχιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άσκηση Πολιτικής Προστασίας στην Κύπρο, από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2022, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της  Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Εντός του 2023 θα πραγματοποιηθεί, αντίστοιχα, άσκηση ετοιμότητας στην Κρήτη, με τη συμμετοχή στελεχών από την Πολιτική Άμυνα και το Πυροσβεστικό Σώμα Κύπρου καθώς και τοπικών φορέων με επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos