το λιανικό εμπόριο εκτός χρηματοδότησης από τη Περιφέρεια

Με επιστολή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, διαμαρτύρεται στον Περιφερειάρχη, διότι το λιανικό εμπόριο δεν βοηθήθηκε καν από την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Σε συνέχεια της επιστολής μας με αρ. πρωτ. 9420 στις 11/1/2021 και μετά τη δημοσίευση της σχετικής σας απόφασης, για την Έγκριση Πίνακα Κατάταξης – Απορρίψεων των Αιτήσεων Χρηματοδότησης της δράσης 3.c.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κρήτης», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014- προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλος ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης, διαμαρτύρεται έντονα, γιατί – παρά τις υποσχέσεις σας – για μια ακόμη φορά το λιανικό εμπόριο μένει εκτός από αυτή τη χρηματοδότηση.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρηματικού ποσού με βάσει τις βαθμολογίες πήγαν πάλι στον άμεσο τουρισμό και τις υπηρεσίες γύρω από αυτόν.

Το λιανικό εμπόριο για μια ακόμη φορά είναι το αδικημένο του οικονομικού κυκλώματος, όπως και με όλα τα βοηθήματα του κράτους μέχρι στιγμής.

Το συνεχιζόμενο κλείσιμο του λιανικού εμπορίου λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει φέρει ΑΔΙΕΞΟΔΑ στις μικρές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας,  αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση, ότι η δεύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας θα διοχετευθεί στο εμπόριο της Κρήτης.    

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ   ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ

Με Tιμή

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos