«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 Χρόνια Προσφοράς δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια

Με αφορμή την 9η Νοεμβρίου, ημέρα που έγραψε το ημερολόγιό του ο 10χρονος ιδρυτής του Ανδρέας Γιαννόπουλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 χρόνια Προσφοράς, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης και η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη.
 
Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης, Δικαστικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, πρέσβεις και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα, χορηγοί, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές του Οργανισμού.
 
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα. Ειρήνη Νικολοπούλου.
 
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού για την προστασία κάθε παιδιού και οικογένειας στη χώρα μας.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό παιδί, από τον Ανδρέα τον γιο μου, και νιώθω ιδιαίτερα περήφανος γιατί σήμερα τον εκπροσωπώ. Εκπροσωπώ, όμως, και το έργο του, εκπροσωπώ και όλους τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει στο “Χαμόγελο” με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως με την ψυχή τους. 25 χρόνια πριν, στην κουζίνα του σπιτιού μας, ο Ανδρέας έγραψε την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, μία σελίδα που αποπνέει γνώση και σοφία, όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν. Δεν πίστευα ότι το όνειρό του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κι ότι θα το αγκάλιαζαν όλοι οι Έλληνες. Νιώθω περήφανος που σε αυτά τα 25 χρόνια, χάρη στη δική σας συμβολή, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων και των εθελοντών μας, καταφέραμε να στηρίξουμε 1.802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας εξατομικευμένα και ολιστικά την υποστήριξη που είχαν ανάγκη. Το “Χαμόγελο” είναι τα παιδιά που μεγαλώνουμε, είναι οι 14 ζεστές φωλιές που έχουμε δημιουργήσει για εκείνα, είναι τα Κέντρα Στήριξης για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας, είναι τα ασθενοφόρα μας που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ, είναι τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, είναι ο στόλος οχημάτων για την κάλυψη των καθημερινών και αναρίθμητων αναγκών, είναι οι 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, είναι η Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί. Σήμερα είμαι εδώ εκπροσωπώντας έναν Οργανισμό που δεν έχει σταθεί μόνο στα σύνορα της χώρας μας. Τίποτα δεν ήταν εύκολο, καταφέραμε, όμως, να ανταπεξέλθουμε στις αναρίθμητες δυσκολίες με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Ανανεώνουμε  τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε το όραμα του Ανδρέα και τα επόμενα 25 χρόνια. Χωρίς εσάς δεν γίνεται. Σας ευχαριστώ» δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν η κα Κλέλια Χατζηιωάννου, επιχειρηματίας και άνθρωπος με απαράμιλλη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά, μία πολύτιμη συνοδοιπόρος στο έργο του Οργανισμού, που επανειλημμένα προσέφερε υποστήριξη σπεύδοντας να καλύψει ζωτικές ανάγκες για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κατά την απονομή του βραβείου «Ανδρέας Γιαννόπουλος» η κα Χατζηιωάννου δήλωσε:  «Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ. Είναι αληθινή χαρά και τιμή μου να συμμετέχω στο μεγάλο αυτό έργο. Ξεκίνησα να βοηθώ το Χαμόγελο το 2015, όταν μετά από επισταμένη έρευνα κατέληξα στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο Οργανισμό που υλοποιεί  σημαντικό έργο. Δεν έκανα ό,τι έκανα για να πάρω βραβείο, προσφέρω ό,τι μπορώ με μεγάλη χαρά, και ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Μπράβο σε όσους βοηθούν και υπόσχομαι να συνεχίσω να υποστηρίζω όσο μπορώ και εγώ από τη δική μου πλευρά.»

Την Εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ένα Χαμόγελο για τον Ανδρέα» με τον δημιουργό του κ. Θάνο Καλλίρη. Στη συνέχεια, στη σκηνή της αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης» ανέβηκαν άνθρωποι που αποτελούν την «ψυχή» του «Χαμόγελου», άνθρωποι που ως παιδιά μεγάλωσαν στα Σπίτια του Οργανισμού, εργαζόμενοι, χορηγοί-υποστηρικτές, εθελοντές, οι οποίοι με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιράστηκαν τη δική τους προσωπική εμπειρία.

Η κα Μαριλένα Χιουσένι, που μεγάλωσε σε Σπίτι του Οργανισμού από 8 ετών, εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 11 σπίτια του τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσε: «Μεγάλωσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και το λέω με μεγάλη περηφάνια και με πολύ αγάπη. Το Χαμόγελο είναι μία μεγάλη οικογένεια και δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό, γιατί αυτή είναι η δική μου αλήθεια. Ο μικρός Ανδρέας έβαλε ένα μικρό λίθο για να χτιστεί ένα τεράστιο τείχος δύναμης και αγάπης και αυτή η κοινωνία να αλλάξει προς το καλύτερο. Ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να μείνει για πάντα παιδί και όλοι μας έχουμε μέσα μας αυτό το παιδί».

κ. Στέφανος Αλεβίζος, ξεκίνησε ως εθελοντής και σήμερα είναι ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα & Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά του Οργανισμού. Επεσήμανε ότι 25 χρόνια μετά, ο Ανδρέας εξακολουθεί να εμπνέει όσους υποστηρίζουν τον Οργανισμό και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αναλογιζόμενος την πολύ σημαντική φράση του Ανδρέα “Αφήστε τα λόγια” σκέφτομαι πολλές φορές τις δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που μας καλούν και ακολουθούν αμέτρητες ώρες σχεδιασμού και έργου να αλλάξουμε τη ζωή ενός παιδιού, μίας οικογένειας, μίας μητέρας που μας έχει ανάγκη. Για αυτό το παιδί, την οικογένεια, τη μητέρα, μπορεί να είμαστε η “στιγμή” τους, και μπορεί να μην έχουν άλλη ευκαιρία αν δεν καταφέρουμε εμείς να τους δώσουμε λύση. Με 1.802.303 παιδιά τα καταφέραμε, νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να εντοπίσουμε και όλα τα υπόλοιπα και να τους δώσουμε τη λύση που αξίζουν.»

Η κα Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια στην Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», συνοδευόμενη από τη Μάφιν, τον εκπαιδευμένο σκύλο έρευνας αγνοουμένων που τη συνοδεύει και στις αποστολές, δήλωσε: «Ο μικρός Ανδρέας είχε ένα όνειρο. Ένα όνειρο να είναι όλα τα παιδιά ευτυχισμένα, αγαπημένα, υγιή. Μέσα σε αυτό το όνειρο που το πέτυχε, πέτυχε και κάτι άλλο. Πέτυχε να φέρει τους ανθρώπους κοντά, γι’ αυτό τον σκοπό. Αυτό που θέλω να πω στον Ανδρέα είναι: έκανες το μεγαλύτερο καλό και από τις δύο πλευρές. Και από την πλευρά των παιδιών, αλλά και από την πλευρά των ανθρώπων που ενώθηκαν για να υπηρετήσουν τον σκοπό σου. Όλοι εμείς οι εθελοντές με τη μικρή μας προσπάθεια είμαστε ψηφίδες στο μωσαϊκό του ονείρου σου και σε ευχαριστούμε που μας ένωσες γι’ αυτό!»

Ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas, μίλησε ως ένας από τους παλαιότερους εθελοντές του Οργανισμού: «Από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η αγκαλιά ενός παιδιού όταν πραγματοποίησα την υπόσχεσή μου και γύρισα στο Σπίτι που μεγάλωνε. Δεν περίμενε ότι θα επιστρέψω, και η ανάγκη του για την πατρική αγκαλιά ήταν τόσο μεγάλη που άφησε το παιχνίδι που του έφερα στην άκρη και έμεινε κοντά μου για πολλή ώρα. Μαζί με την ομάδα εθελοντών από την εταιρεία, εκτός από την οικονομική συνεισφορά, προ πανδημίας επισκεπτόμασταν και προσωπικά στα Σπίτια, τρώγαμε μαζί με τα παιδιά, τα διαβάζαμε, κάναμε δουλειές. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουν αυτές οι στιγμές. Κύριε Γιαννόπουλε, φίλε Κώστα, πήρατε τον πόνο και τον μετουσιώσατε σε αγάπη. Δεν θα ξεχάσω την προσωπική στιγμή όταν ενώ αντιμετώπιζες προσωπικό πρόβλημα υγείας, έβαλες και πάλι πάνω από όλα το Χαμόγελο και μου ζήτησες να συνεχίσω να βοηθώ αν πάθεις κάτι. Εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε παιδιά.»    

Ο κ. Κώστας Κοτσιλίνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού αναφέρθηκε στη μακρά πορεία του στον Οργανισμό και στη φιλία του με τον κ. Κώστα Γιαννόπουλο, αναφέροντας: «Το τεράστιο έργο μιλάει από μόνο του. Τα αποτελέσματά των ερευνών δείχνουν ότι όλοι ξέρουν και εκτιμούν το έργο του Χαμόγελου. Υπάρχουν τέσσερεις ομάδες ανθρώπων, που χωρίς κάποια από αυτές, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Η πρώτη ομάδα είναι οι εθελοντές μας, η δεύτερη είναι οι χορηγοί μας, η τρίτη είναι οι δωρητές μας και η τέταρτη ομάδα είναι το θαυμάσιο προσωπικό του “Χαμόγελου”. Είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας Γιαννόπουλος και το προσωπικό του Οργανισμού θα βρούνε και άλλους τρόπους να βοηθήσουν τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Θέλω να ευχηθώ στο “Χαμόγελο” κάθε επιτυχία στο έργο του και για τα επόμενα 25 χρόνια»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 Χρόνια Προσφοράς δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια
Ανδρέας και Κώστας Γιαννόπουλος

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως ένας εξωστρεφής οργανισμός που διαπνέεται από το πνεύμα λογοδοσίας και διαφάνειας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την σύνταξη της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού για το έτος 2020 λαμβάνοντας υπόψη τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως ορίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Τα αποτελέσματα της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο στο τέλος του κειμένου.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων δράσης του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θεώρησε σημαντικό να πληροφορηθεί σχετικά με τη γνώση, τη στάση και τις απόψεις των πολιτών για το έργο που προσφέρει στη χώρα. Τη διενέργεια της Πανελλαδικής Έρευνας ανέλαβε αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari.

Μεταξύ των βασικών ευρημάτων που παρουσίασε η κα Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος της Focus Bari είναι τα εξής:

●  Στην 1η θέση και με ποσοστό 92% αναγνωρισιμότητας βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανάμεσα στις ΜΚΟ της χώρας.

●  Το 73% των Ελλήνων έχουν θετική εντύπωση για το έργο του Οργανισμού, φέρνοντάς τον στην 1η θέση.

●  Το 85% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία.

●  Το 64% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα.

●  Το 80% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τους πολίτες.

●  Το 72% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει δράσεις που δεν γίνονται από άλλους φορείς.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά την κα. Ειρήνη Νικολοπούλου για τον συντονισμό της εκδήλωσης αλλά και για τη στήριξή της στο έργο και τις δράσεις του οργανισμού, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την ευγενική φιλοξενία το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και τις εταιρείες:

●  360 Event Agency
●  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
●  Alumil
●  Digiprint
●  EL Translations
●  DDB
●  Eventora
●  Photoshop Company
●  Xerox Hellas
●  Mortek Telecom Equipment & Services


Στατιστικά των 25 Χρόνων Δράσεων του Οργανισμού μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1gWc8zWN0LZnUw3UnAJTgzOXvWRrG1fNn/view?usp=sharing

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε την Ποιοτική και Ποσοτική Έρευνα της Focus Bari και την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης:

https://drive.google.com/file/d/1OaAsCxxPETt1Odi8zm6O1IhQZwZfpnP1/view?usp=sharing

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης μπορείτε να κατεβάσετε εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1m-LmlVUBKiOhl5Q_ZwFLya9C1GKsaVbY/view?usp=sharing


Φωτογραφικό υλικό της Επετειακής Εκδήλωσης θα βρείτε εδώ:

https://photos.app.goo.gl/QyLX4vBcgKjLspFq5
 
Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση  εδώ: 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos