Υγιεινό Γεύμα / Food4Inclusion

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του νέου έργου «Υγιεινό Γεύμα / Food4Inclusion» σε συνεργασία με το SAFE με χρηματοδότηση από το European Social Fund+ (ESF).

Το έργο Υγιεινό Γεύμα / Food4Inclusion στοχεύει στη δημιουργία δικτύου εστιατορίων το οποίο θα προσφέρει στους οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς υγιεινά γεύματα (Healthy Meals)σε μειωμένες τιμές μια δεδομένη ημέρα της εβδομάδας και στην προώθηση και προβολή αυτής τις πρακτικής σε όλη την Ευρώπη.

Οι μειονεκτούσες ομάδες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά και ποιοτικά τρόφιμα.

Το Πρόγραμμα Food4Inclusion του SAFE FOOD ADVOCACY EUROPE προσπαθεί να καταστήσει προσβάσιμη την υγιεινή διατροφή μέσα από δράσεις όπως, η αναδιανομή τροφίμων ή τα υγιεινά προσβάσιμα γεύματα σε εστιατόρια για άτομα που έχουν ανάγκη.

Κύριοι στόχοι του έργου Food4Inclusion:

1.     ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Με το Food4Inclusion Project στοχεύουμε να αποτρέψουμε τις επιπτώσεις αποκλεισμού που μπορούν να προβλεφθούν, συνθέτοντας πολλές βέλτιστες πρακτικές:

  • προώθηση ενός ολοκληρωμένου και καλά προσαρμοσμένου συστήματος τροφίμων
  • διατροφική εκπαίδευση που προορίζεται για τα παιδιά
  • προώθηση της καλύτερης πρόσβασης σε υγιεινά τρόφιμα

2.     ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΑΤΟΜΑ

Η απώλεια και η σπατάλη τροφίμων μειώνουν την πρόσβαση και τη διαθεσιμότητα τροφίμων σε ολόκληρη την ΕΕ και, κατά συνέπεια, υπονομεύουν κρίσιμα την επισιτιστική ασφάλεια για τα μειονεκτούντα άτομα. Η μείωση των απορριμμάτων τροφίμων κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού, από την παραγωγή έως την κατανάλωση, είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της επισιτιστικής ασφάλειας, μειώνοντας ταυτόχρονα την πίεση στους φυσικούς πόρους.

Μέσω του Healthy Meal, το SAFE θέλει να διευκολύνει την πρόσβαση και την προβολή των υγιεινών τροφίμων στα εστιατόρια, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της τιμολόγησης στην επιρροή της συμπεριφοράς και των επιλογών των καταναλωτών.

Για την ανάπτυξη των Υγιεινών Γευμάτων, το δίκτυο εστιατορίων που δημιουργείται θα προσφέρει υγιεινά τρόφιμα σε μειωμένες τιμές μια δεδομένη ημέρα της εβδομάδας στους οικονομικά ευάλωτους πληθυσμούς και να προωθήσουν αυτές τις πρακτικές σε όλη την Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματά του μπορείτε να δείτε εδώ:

Food4Inclusion/ Healthy Meal – Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (eeke.gr)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos