Χειμερινή ανάβαση στο Σπαθί από τον ΕΟΣ Λασιθίου

Ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου διοργανώνει για τα μέλη του την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 χειμερινή ανάβαση στο Σπαθί, την ψηλότερη κορυφή της Δίκτης στα 2148μ. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το οροπέδιο Λιμνάκαρο και θα διαρκέσει περίπου 8 ώρες μαζί με την επιστροφή. Εντυπωσιακή χειμερινή εξόρμηση, που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τις τελευταίες χιονοπτώσεις στα βουνά της Δίκτης , απευθύνεται σε μέλη με εμπειρία σε εξορμήσεις χειμερινού βουνού, με καλές γνώσεις στην χρήση κραμπόν και πιολέ, αλλά και με καλή φυσική κατάσταση.

-Βαθμός Δυσκολίας: 4

-Ώρες διαδρομής: 8

-ΑΡΧΗΓΟΙ : Λουκάκης Ανδρέας – Σπυριδάκης Γιάννης

-Το ραντεβού στις 06:30 στο Οροπέδιο Λιμνάκαρο, για συμμετέχοντες από Οροπέδιο και Ηράκλειο, ενώ η αναχώρηση από Άγιο Νικόλαο στις 5:00 το πρωί της Κυριακής μπροστά από τον Λασιθιώτικο φούρνο στον κόμβο Ξηροκάμπου.

-Απαραίτητος εξοπλισμός : Ρουχισμός πλήρης αδιάβροχος,  χειμερινός εξοπλισμός ημερήσιας εξόρμησης, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, ανάλογες ορειβατικές μπότες άκαμπτες  (για χρήση κραμπόν), γυαλιά, αντηλιακό, νερό,σνάκ .

-Οι μετακινήσεις από και προς το Λασίθι θα γίνουν με δικά μας μέσα (4 άτομα εντός του αυτοκινήτου) .

-Δηλώσεις συμμετοχής (υποχρεωτικά)  μέχρι Παρασκευή βράδυ 18/03/2022 στο τηλέφωνο : 6948040401 & 6972667591

-ΠΡΟΣΟΧΗ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ RAPID TEST H ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ  (SELF TEST)  ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

-Η εξόρμηση θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες  ισχύουν για τα αθλητικά σωματεία με στόχο την μείωση της διασποράς του κορωνοιού. Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του/της μάσκα αντισηπτικό και κατά την πεζοπορία θα κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις και θα εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάση οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ