Ψήφισμα συμπαράστασης στους Γιατρούς ΕΣΥ Ρεθύμνου
νοσοκομείο Ρεθύμνου, Ιωαννίδου

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εκφράζει την συμπαράσταση του στους αγώνες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο  Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η από απόγνωση παραίτηση της Διευθύντριας του Παθολογικού Τμήματος κυρίας Ιωαννίδου, αποτελεί τη συνέχεια των πολυάριθμων παραιτήσεων γιατρών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την αξιοπρέπεια τους, την επιστημονική τους υπόσταση, την ηθική υποχρέωση τους προς τους ασθενείς τους, την ψυχική τους υγεία και ηρεμία όπως και την  οικογενειακή τους ισορροπία.                                                                                                                                                    

Την κατάσταση αυτή την βιώνουμε και εμείς εδώ στην Ιεράπετρα, αλλά και όλα τα Νοσοκομεία της χώρας που στοχοποιούνται για υποβάθμιση και συγχωνεύσεις.  Η πολιτεία, πειθήνια υπακούει στους ιδιώτες επενδυτές υγείας, που με δέλεαρ τα ωραία τους λεφτά, επιβάλλουν στην Κυβέρνηση να τους παραχωρήσει όλο τον ζωτικό χώρο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αποτελεί την κύρια κατάκτηση του λαού μας μετά την μεταπολίτευση. Και τα κέρδη βεβαίως στους διεθνείς φορολογικούς παράδεισους των επενδυτών.                                                                                                                                                              

Η μέθοδος γνωστή. Η με πείσμα διατήρηση των πεπαλαιωμένων Οργανισμών, η μη αναπλήρωση των θέσεων που κενώνονται, η μη στελέχωση έστω και με βάση τους παλαιούς οργανισμούς (που ευθαρσώς η κυρία Γκάγκα μας είπε ότι δεν τους αποδέχεται ως εργαλείο) και η τοποθέτηση Διοικητών που με μεσαιωνικό τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους, έντεχνα μεταφέρουν την ευθύνη της υποβάθμισης στους εργαζόμενους υγειονομικούς.                                                                                                                                                      

Το ΕΣΥ γι’ αυτούς πρέπει να απαξιωθεί για να παραχωρηθεί. Κάθε ιδέα και πρωτοβουλία των υγειονομικών για πρόοδο και ανάπτυξη είναι περιττή και κόντρα στους σχεδιασμούς τους. Οι ιδέες και η επιστημονικότητα της κυρίας Ιωαννίδου τους χαλούν την σούπα. Πρέπει να φύγει. Θα την εξαναγκάσουμε. Το κόλπο γνωστό και δοκιμασμένο. Η απαξίωση και η απόγνωση.                                                                                                                                                            

Ο νόμος για τη διάλυση του ΕΣΥ ψηφίστηκε. Και ο μόνος που χάνει είναι ο Ρεθυμνιώτης όπως και ο κάθε Έλληνας ασθενής. Θα βρει τον τρόπο. Θα πουλήσει το χωράφι ή το σπίτι του. Ή θα κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στις διακομιδές. Το ίδιο και στην Ιεράπετρα.                                                                                               

Απευθυνόμενοι στον Ρεθυμνιώτικο λαό που σήμερα ορθώνει το ανάστημα του, διεκδικώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του στην δωρεάν υγεία για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας, δηλώνουμε την συμπαράσταση μας. Είμαστε δίπλα σας και ας γίνουμε όλοι μαζί ο σπινθήρας αγανάκτησης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε άμεσα να αποσυρθεί ο νέος νόμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να εγκαταλειφθούν οι εγκληματικοί σχεδιασμοί υγειονομικών χαρτών.                                                                                                    

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στους αγώνες σας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

                           Ο πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

             Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος                               Πόπη Δασκαλάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos