Όχι στις ΒΑΠΕ στις περιοχές NATURA 2000

Πραγματοποιήθηκε χτες 27 Μαρτίου 2022 η προγραμματισμένη διαμαρτυρία για την προστασία της περιοχής μας Natura 2000 απο τις ΒΑΠΕ . Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από συλλόγους και φορείς του Οροπεδίου Λασιθίου .

Παρόν στην διαμαρτυρία ο Δημαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης ο Βουλευτής του ΚΚΕ και περιφ συμβουλος Μανώλης Συντιχάκης , ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Νικηφόρος Γερακάκης ,δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκιαδακης Κωστής .

Οι σύλλογοι θα επιδώσουν το ψήφισμα απο την διαμαρτυρία στο περιφερειακό συμβούλιο .

Καλούμε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης που θα γνωμοδοτήσει την επόμενη Τρίτη επι της ΕΠΜ Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την διαχείριση των περιοχών NATURA 2000 να συνταχθεί με την ομόφωνη αρνητική απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, να λάβει υπόψην τις διαμαρτυρίες πολιτών συλλόγων ,φορέων και να απορρίψει τα σχέδια επιχειρηματικών συμφερόντων που για τα κέρδη τους έβαλαν στόχο να καταστρέψουν το φυσικό κάλος της περιοχής μας και όλης της Κρήτης .

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΒΑΠΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ NATURA 2000 !

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ !

“ Στα Λασιθιώτικα βουνά δεν θελουμε σβουράκια

Να μισερώνουν τς αετούς βιτσίλες και γεράκια “

Λυράρης Αλέξανδρος Παπαδάκης

Οι ΄σύλλογοι της περιοχής που συνυπογράφουν : ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΥΧΡΟΥ «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΖΕΡΜΙΑΔΩ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ «Η ΑΛΟΙΔΑ» , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ «ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΟΜΟΥΡΙ» , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΗΣ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΜΑΚΕΤΩ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΩΤΩΝ ΛΑΣΙΘΙΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «Ο ΔΙΑΣ» , ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ , ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ , ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos