10 εμβληματικά ελληνικά προϊόντα με πλήρη προστασία στην Εμπορική Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιαπωνίας
ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

«Η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ – Ιαπωνίας είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει συνάψει μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί, η ΕΕ και η Ιαπωνία κατέχουν το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ το διμερές εμπόριο ανέρχεται περίπου στα 170 δις ευρώ κάθε χρόνο. Το 99% των δασμών που επιβάλλονται στις εξαγωγές της ΕΕ στην Ιαπωνία που σήμερα ανέρχονται σε 1 δις ευρώ ετησίως καταργούνται.

Η Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες στις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων. Που κάνει το εμπόριο ευκολότερο και ασφαλώς φθηνότερο για τους Έλληνες παραγωγούς καθώς στα ελληνικά προϊόντα όπως η Φέτα, οι Ελιές Καλαμάτας, η Μαστίχα Χίου, το Ελαιόλαδο Σητείας, η Ρετσίνα Αττικής, το Κρασί Σάμου, και το Ούζο που ήδη προστατεύονταν η ονομασία προέλευσης ήρθαν να προστεθούν τρία ακόμη προϊόντα Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ):

  •    Ελαιόλαδο Καλαμάτας
  •    Κασέρι
  •    Κεφαλογραβιέρα

Οι Έλληνες παραγωγοί που παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως και με απόλυτη διασφάλιση τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς αγορές.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: