5ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών

Το σωματείο με την επωνυμία “Πολιτιστικό Αργαστήρι Σητείας Δίκτυννα” (εγγεγραμμένο μέλος του Μητρώου Φορέων Πολιτιστικών Συλλόγων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού), διεξάγει από το 2018 άρτια και με πολύ μεγάλη προσέλευση πολιτών μία ξεχωριστή γιορτή Παράδοσης, Τεχνών και Πολιτισμού στην πόλη μας.

Έτσι και φέτος είμαστε έτοιμοι για την τριήμερη πλέον διοργάνωση του 5ου Φεστιβάλ Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών, στις 28, 29 & 30 Ιουνίου 2024. Υποστηρικτές για αυτό το εγχείρημα αποτελούν μέχρι σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης , η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ,ο Δήμος Σητείας, το Λιμενικό Ταμείο Σητείας και πάρα πολλοί εθελοντές. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πλήθος δράσεων, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Ανατολικής Κρήτης με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σεμιναριακά εργαστήρια, εκθέσεις και παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών με σκοπό την διατήρηση και διάσωση εθίμων αλλά και την ανάδειξη της Σητειακής Διατροφικής Κουλτούρας.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση τεχνών: κεντητικής ( Τερζίδικη Τέχνη– κατασκευή παραδοσιακής κρητικής ενδυμασίας), υφαντικής , καλαθοπλεκτικής, αγγειοπλαστική, παραδοσιακού κοσμήματος.
  • Παρουσίαση απόσταξης κρητικής ρακής (Καζάνεμα).
  • Μουσικοχορευτικές παραστάσεις:
  • Συμμετέχουν: Σχολή Χορού ¨Ακρήτες¨, Χορευτικός Σύλλογος Αράπιτσα, Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυράκη, κα. Μουσικοί: Σκορδαλός Γιώργος, Ψαράκης Γιώργος,Σπυριδάκης Μιχάλης, Αναστασιάδη Ειρήνη, Λιναρδάκης Γιάννης κα.
  • Παραδοσιακές συνταγές & προϊόντα με ΔΩΡΕΑΝ κέρασμα για το κοινό, απο Πολιτιστικούς Συλλόγους  Βόρειου & Νότιου Άξονα με σκοπό την ανάδειξη της Σητειακής διατροφικής κουλτούρας.

Σκοπός της διεξαγωγής της γιορτής Πολιτισμού, Παράδοσης & Τεχνών είναι η συμβολή του Σωματείου μας στην μορφωτική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη των επισκεπτών και κατοίκων της πόλης μας.

Ημερομηνίες: 28-29 & 30 Ιουνίου 2024
Σημείο Διεξαγωγής: Ενετικά Τείχη (Πεζόδρομος Πάπιες)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos