81 δασικές πυρκαγιές το 24ωρο ! Αυτοκτονία !!!!
ελικόπτερο σε διαδικασία κατάσβεσης

Όπως ενημερώνει η πυροσβεστική υπηρεσίας, από Ω/19:00/02-08-2021 έως Ω/19:00/03-08-2021 εκδηλώθηκαν 81 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 1.605 πυροσβέστες με 42 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 547 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 18 Α/Φ και 16 Ε/Π.  Συνδρομή από τον Ε.Σ., ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ και μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 9 Ε/Π (7 για αεροπυρόσβεση και 2 για συντονισμό) και 7 Α/Φ. Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.  Επίσης, συνδράμουν η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει ενεργοποιηθεί στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, απογευματινές ώρες, στην περιοχή Μυρτιάς του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν 1 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βασιλίτσι Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 74 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 2 Ε/Π και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos