Αυτοδιοίκητο των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου εδώ και τώρα
Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Λίγες ώρες πριν από το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο όπου ο λαός για άλλη μια φορά διατρανώνει την απόφαση του να αγωνιστεί για ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δωρεάν υγεία για όλους τους πολίτες της χώρας, η ενιαία διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις και βγάζει τις μάσκες της υποκρισίας της.

Αντί για ενιαία διοίκηση όλων των Λασιθιωτών, λειτουργεί ως διοίκηση αποκλειστικά του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και δρα με άκρα συμφεροντολογική ασυδοσία εναντίον των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας αγνοώντας τις αγωνίες των εκεί συμπατριωτών τους.  Συνεδριάζει για τρίτη φορά για το ίδιο θέμα και αναθεωρεί τις αποφάσεις της για τις διευθυντικές θέσεις Αναισθησιολόγων που πρέπει να προκηρυχθούν για Ιεράπετρα και Σητεία. Μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και παρότρυνση συναδέλφων γιατρών και Συλλόγου Εργαζομένων.  -Αυτό μας στενοχωρεί περισσότερο. Άλλο ο πολιτικός και άλλο ο συνάδελφος που υποτίθεται εκπροσωπεί όλους μας.-

Το ότι μοναχικοί στην ειδικότητα συνάδελφοι τους, στενάζουν κάτω από το βάρος του μεγάλου όγκου δουλειάς και της τεράστιας ευθύνης, το ότι κλινικές παραμένουν κλειστές λόγω υποστελέχωσης, το ότι δεν υπάρχει μηχανισμός επιστροφής των ασθενών στο σπίτι τους, το ότι κινδυνεύουν ζωές, το ότι αν είσαι τυχερός έζησες, το ότι αναστατώνεται η καθημερινότητα τόσου κόσμου καταργώντας το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούται να έχει, δεν λέει τίποτα στα αυτιά της ενιαίας διοίκησης.

Φοβούνται όπως λένε ότι θα χάσουν δικούς τους γιατρούς και γι’ αυτό προβαίνουν σε αυτές τις αποφάσεις. Προδικάζουν ως Πυθίες τα αποτελέσματα της προκήρυξης και λειτουργούν ως δεσμοφύλακες των συναδέλφων τους. Από πότε ο γιατρός είναι κρατούμενος και σιδηροδέσμιος; Πού είναι η συναδελφική αλληλεγγύη προς τη συνάδελφο τους Αναισθησιολόγο της Ιεράπετρας; Ομολογούν πως δεν τους νοιάζει. Φτάνει να είναι αυτοί καλά.

Εύλογα  μπαίνει και το μεγάλο ερώτημα: Ποιος κάνει κουμάντο κύριε Υπουργέ; Άλλα μας είπατε, άλλα διακηρύξατε και άλλα γίνονται. Εκτός και αν πετάτε υποσχέσεις για να μας κλείνετε τα μάτια και να καθησυχάζετε τον λαό πουλώντας μας ψέματα.

Δεν επιθυμούμε την ανακύκλωση των πιστών ακόμα στο Ε.Σ.Υ. γιατρών. Είναι κοινό το αίτημα για κίνητρα και στελέχωση του Ε.Σ.Υ. με νέους γιατρούς. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει μπροστά στα μάτια μας κάθε μέρα. Τα Νοσοκομεία στενάζουν από την υποστελέχωση κα την εξάντληση των εργαζομένων.

Όμως περιθώρια για διχασμούς και ανταγωνισμούς δεν υπάρχουν. Τοποθετήσεις και αποφάσεις  του τύπου «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου» και «εγώ να είμαι καλά» δεν έχουν θέση στον κοινό αγώνα για την αξιοπρέπεια του λαού της Κρήτης. Αυτά πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι μπροστά στον κοινό αγώνα που συνεχίζεται αύριο στο Ηράκλειο.  Εμείς θα είμαστε εκεί για τον κοινό αγώνα.

Όμως δικαιώνεται το αίτημα μας για το Αυτοδιοίκητο των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και για κατάργηση επιτέλους της ενιαίας διοίκησης, που μόνο κακά φέρνει στον τόπο μας.  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Η  Γ. Γραμματέας

Ανδρέας Μαμαντόπουλος                                                      Καλλιόπη Δασκαλάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos