Agios on Sup και Agios Nikolaos Cliff Diving
από τη συνέντευξη τύπου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ)  συνδιοργανώνουν δυο μεγάλες  διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις το  «Agios on Sup» και το «Agios Nikolaos Cliff Diving»  το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ).

Στο  «Agios on Sup»  μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 200 αθλητές και αθλήτριες ενώ στο «Agios Nikolaos Cliff Diving» οι συμμετοχές είναι 26, 18 άνδρες και 8 γυναίκες από Ευρώπη, Αμερική.

Οι διεθνείς αγώνες προβάλουν τον Άγιο Νικόλαο, την Κρήτη και την Ελλάδα στο εξωτερικό αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι το νησί μας μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Σήμερα στην λίμνη του Αγίου Νικολάου δόθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου και Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης και ο Πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης οι οποίοι τόνισαν ότι οι αγώνες προβάλλουν και ενισχύουν τον αθλητικό τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης και της χώρας ευρύτερα.

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στους αγώνες και να παρακολουθήσουν την πρώτη προπόνηση τους.

Σε δηλώσεις που έγιναν στους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν:

Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός: «Επανέρχονται στον Αγ. Νικόλαο οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες έλειψαν λόγω της πανδημίας. Το cliff diving που διοργανώνεται για 5η χρονιά και το «Agios Nikoalos of Sup» για 7η χρονιά. Δυο μεγάλα διεθνή γεγονότα που μαζί με άλλες αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου (Beach Volley κ.α.), αποδεικνύουν περίτρανα ότι διαθέτουμε το Know how, την διάθεση και την δυνατότητα για την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που βοηθούν ώστε να αναδειχθεί ο αθλητικός τουρισμός που τόσο επιδιώκουμε για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος. Στην προσπάθεια αυτή, εκτός από τα όργανα του Δήμου (ΠΑΟΔΑΝ-ΔΑΕΑΝ), έχουμε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την οποία ευχαριστούμε δημόσια. Για πρώτη φορά φέτος το cliff diving γίνεται υπό την αιγίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδας στοχεύοντας στην διοργάνωση από την επόμενη χρονιά, αγώνων high diving. Η όλη προσπάθεια, θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί αν δεν υπήρχε η συμπαράσταση των φορέων του δημοσίου  (Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ερυθρός Σταυρός) και όλων των εθελοντικών οργανώσεων που στηρίζουν τις προσπάθειες του δήμου για την πραγματοποίηση μεγάλων γεγονότων που μεταφέρουν την εικόνα του Δήμου και της περιοχής του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης επεσήμανε: «Πρόκειται για δύο κορυφαίες αθλητικές συναντήσεις που προβάλουν την Κρήτη και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Το Άγιος Νικόλαος «Cliff Diving» αποτελεί πόλο έλξης τόσο κορυφαίων αθλητών (καθώς φέτος θα συμμετέχουν 27 κορυφαίοι καταδύτες), όσο και διεθνών τηλεοπτικών μέσων  που θα μεταφέρουν την εικόνα της Κρήτης σε όλο τον κόσμο .Όσοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών με φόντο την ξεχωριστής ομορφιάς λίμνη του Αγίου Νικολάου, σίγουρα θα ανταμειφθούν από το θέαμα, καθώς οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ξεκινούν τις προσπάθειές τους από ύψος 20 μέτρων και πριν καταλήξουν στη θάλασσα θα πραγματοποιούν ένα συνδυασμό εντυπωσιακών ακροβατικών κινήσεων.

Επίσης το SUP αποτελεί ιδανικό άθλημα για την Ελλάδα και την Κρήτη καθώς η θάλασσα που αποτελεί το βασικό μέσο για την πραγματοποίησή του, μας περιβάλει. Αυτός είναι ο λόγος που παρότι το SUP εμφανίστηκε στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, προσελκύει όλο και περισσότερους φίλους. Βεβαίως και σε αγωνιστικό επίπεδο η Ελλάδα έχει να αναδείξει σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ της,  καθώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το 2019 στην Κίνα κατέκτησε πέντε μετάλλια. Συνεπώς το «Agios Nikolaos SUP 2022» αποτελεί διοργάνωση ιδιαίτερης σημασίας και οι 110 και πλέον συμμετέχοντες αθλητές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κρήτης μας και να είναι κοινωνοί της κρητικής φιλοξενίας μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε και τις δυο σπουδαίες αυτές διοργανώσεις που εμπλουτίζουν το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Κρήτης πιστή στο όραμα της για την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής του Αγίου Νικολάου θα είναι συνδιοργανώτρια στο SUP, ένα από τα μεγαλύτερα Event θεσμούς στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά. Μια διοργάνωση που διεξάγεται στην θαλάσσια περιοχή της πόλης του Αγίου Νικολάου, και καταλήγει στην θρυλική λίμνη Βουλισμένη. Χαιρετίζουμε τις συμμετοχές των αθλητών από όλο τον κόσμο και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο που η «καρδιά» της Κρήτης θα χτυπάει στον Άγιο Νικόλαο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και η διοργάνωση του CLIFF DIVING. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφει στην πόλη μας το πιο εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός και για αυτό η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα μπορούσε να μην είναι συνδιοργανώτρια στο event που αποτελεί πόλο έλξης μέσων ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και θεατές να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα που γίνεται στο φυσικό του περιβάλλον, τη λίμνη Βουλισμένη στον Άγιο Νικόλαο. Η Περιφέρεια Κρήτης αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την στήριξη της σε κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός και θα συνεχίσουμε να συνδιοργανώνουμε τέτοια αθλητικά γεγονότα που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για το νησί μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Agios on Sup και Agios Nikolaos Cliff Diving
βουτιές από τον βατήρα στη λίμνη

Ο Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου-Πρόεδρος Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου.(ΠΑΟΔΑΝ) Χάρης Αλεξάκης:

 «Ο ΠΑΟΔΑΝ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου παραμένουν πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του Αθλητικού τουρισμού. Με την διοργάνωση του Agios on sup και το Agios Nikolaos Cliff Diving.

Το Agios Nikolaos Cliff Diving επιστρέφει μετά από διακοπή 2 ετών λόγω της πανδημίας. Επιστρέφει με ρεκόρ συμμετοχών με 26 αθλητές , 18 άνδρες και 8 γυναίκες απ’ όλο  τον κόσμο , οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε καταδύσεις από τα 20 μέτρα. Φέτος η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και στόχος μας είναι η φιλοξενία ακόμα μεγαλύτερων διοργανώσεων.  Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες, στους επισκέπτες μας, να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα του Σαββατοκύριακου 24 και 25 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο».

Ο Πρόεδρος Δημοτικής ανώνυμης επιχείρησης Αγίου Νικολάου Μιχάλης Φαρσάρης:

«Το Agios Nikolaos on SUP 2022 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Πλάκας, Ελούντας, της Μαρίνας Αγίου Νικολάου και του Καλού Χωριού, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν και θα κορυφωθεί σε ειδική τελετή λήξης, στις 25 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη του Αγ. Νικολάου ώρα 14:00 στην παράλληλη εκδήλωση του Cliff Diving. Έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε και φέτος κορυφαίους διεθνείς αθλητές και αθλήτριες όπως την Amandine Chazot, τον Boris Jinvresse και τον Bruno Hasulyo που μας τιμούν τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή τους καθώς έχουν αγαπήσει τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους του. Είναι η 7η κατά σειρά διοργάνωση στον Άγιο Νικόλαο και η πιο ιδιαίτερη για εμάς, καθώς είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θάνου Καραΐσκου ο οποίος είναι ο «πατέρας» του SUP στην Κρήτη. Ήταν πρωτοπόρος, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης ώστε να χαρίσουμε σε αθλητές και θεατές μια διοργάνωση με χαμόγελα αντάξια της ψυχής του Θάνου Καραΐσκου!».

Πρόγραμμα αγώνων

AGIOS NIKOLAOS CLIFF DIVING 2022

Λίμνη Αγίου Νικολάου

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

•        16:00 – Παρουσίαση Αθλητών – Έναρξη Αγώνων

•        20:00  – Νυχτερινό Show – Μουσική με τον CJ JEFF

Κυριακή  25 Σεπτεμβρίου 2022

•        16:00 – Παρουσίαση Αθλητών – Έναρξη Αγώνων

•        20:00  – Νυχτερινό Show – Απονομές Νικητών

AGIOS NIKOLAOS ON SUP 2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/09/2022:

•        16:00 – 20:00 Άνοιγμα γραμματείας και παραλαβή πακέτων αθλητών στα γραφεία της ΔΑΕΑΝ στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου – Δείτε την τοποθεσία στο χάρτη

  ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09/2022:

•        08:00 – Άνοιγμα γραμματείας (παραλία ΕΟΤ – Kimzu) ή Παραλία Βούλισμα

•        09:30 – Τεχνική ενημέρωση για τεχνικό και sprint sup

•        10:00 – Sprint SUP

•        12:30 – Τεχνικό SUP

•        Απονομές SUP παραλληλα με τους αγωνες

•        19:00 – Τελικός ανδρών/γυναικών Sprint SUP στη Λίμνη Βουλισμένη – απονομές αυτών

 ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09/2022:

•        10:00 – Τεχνική ενημέρωση 14χλμ SUP παραλία Πλάκας – Σπιναλόγκα

•        10:30 – 14 km SUP με εκκίνηση από παραλία Πλάκας – Σπιναλόγκα

•        10:45 – Τεχνική ενημέρωση 10χλμ SUP στην παραλία στους Μύλους Ελούντας (Κανάλι Ελουντας)

•        11:00 – 10 km SUP με εκκίνηση από την παραλία στους Μύλους Ελούντας (Κανάλι Ελουντας)

•        11:15 – Τεχνική ενημέρωση 4χλμ SUP – παραλία Χαβάνια

•        11:30 – 4 km με εκκίνηση από – παραλία Χαβάνια

•        14:00 – Απονομές 10km SUP/ 4km SUP στη Λίμνη Βουλισμένη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos