Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων, ευχαριστήριο

Ως Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους  εργαζόμενους που στήριξαν την υποψηφιότητα του μέλους μας Γ. Μανουσάκη για εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείου ν. Λασιθίου.

Οι εκλογές έγιναν μέσα σε κλίμα έντονων παρεμβάσεων από διευθυντικά, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη των νοσοκομείων και της Νέας Δημοκρατίας  και με προσπάθεια να αναζωπυρωθεί το κλίμα των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις πόλεις του νομού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος κύκλος στελεχών της ΝΔ και του περιβάλλοντος του τοπικού βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Πλακιωτάκη, καλούσε  στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας “να καταψηφιστεί η υποψηφιότητα   του Αγ. Νικολάου” ενώ ταυτόχρονα στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου στηρίχτηκαν  από όσους λένε ότι “στο νομό Λασιθίου με το νέο χάρτη υγείας  πρέπει να μείνει μόνο το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου“!

Ως Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων  έχουμε σταθερή άποψη ότι κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να σωθεί μόνο του και μοναδική λύση  για τη σωτηρία των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου είναι η αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής που έχει στόχο να αποδυναμώσει και να εμπορευματοποιήσει το ΕΣΥ προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου της υγείας.

Χρειάζεται δραστική αύξηση αποδοχών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μαζικές προκηρύξεις θέσεων  για να σταματήσει η συνεχής αποδυνάμωση των νοσοκομείων του νομού μας και για να μπορούν οι πολίτες να λαμβάνουν πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας.

Με αυτούς τους στόχους καλούμε τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συνεχίσουμε τους κοινούς αγώνες με παρακαταθήκη τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις πόλεις του νομού Λασιθίου το 2023 και τη μεγάλη κοινή συγκέντρωση στο Σεληνάρι το Μάρτιο του 2024.

Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos