Ανάρτηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις ανεμογεννήτριες στη Δίκτη
Τούμπα Μουτσούνα, μια από τις κορυφές υποψήφιες για ανεμογεννήτριες

Η Περιφέρεια Κρήτης ανάρτησε την 04/03/2024 στην ιστοσελίδα της τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «4 ΑΣΠΗΕ συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 168 MW στους Δήμους Ηρακλείου, Γόρτυνας, Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Οροπεδίου Λασιθίου και Βιάννου, Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου», με φορέα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.

Αφορά τη γνωστή πλέον πρόθεση να εγκατασταθούν οι τεράστιες ανεμογεννήτριες στις κορυφές Βιργιωμένο, Τούμπα Μουτσούνα, Σαρακηνό και Μικρό Αφέντη της οροσειράς της Δίκτης.

Δείτε την ανάρτηση στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Κάθε πολίτης αλλά και φορέας έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση μέσα στον Μάρτιο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η δημόσια διαβούλευση λήγει την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024. 

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, τους λάτρεις του βουνού και της φύσης, φορείς, συλλόγους κλπ μέσα από τον παραπάνω σύνδεσμο να εκφράσουν την αντίθεση και αγανάκτησή τους στην επερχόμενη καταστροφή της Δίκτης. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντιληφθεί η Πολιτεία της εναντίωση της κοινωνίας στην υπό διαβούλευση ΜΠΕ και να την αποσύρει.

Θα χρειαστούν λίγα λεπτά από τον καθένα μας για να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση και να εκφράσει την αντίθεσή του. Είναι ανώφελο να περιμένουμε την καταληκτική ημερομηνία. Ενεργούμε εγκαίρως και παροτρύνουμε τον περίγυρό μας να κάνει και αυτός το ίδιο.

Η Δίκτη που όλοι αγαπάμε χρειάζεται την υποστήριξή μας περισσότερο από ποτέ.

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos