Τη Δευτέρα 11/03/2024 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια στην Οικογένεια και στο Διαδίκτυο». Το σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από τη διεύθυνση στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, απευθυνόταν όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου.

Φορέας υλοποίησής του σεμιναρίου ήταν η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου. Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο Υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Ανθυπαστυνόμος Φραγκάκης Κωνσταντίνος και η Εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Σχολείου μας, Χανιωτάκη Μαρία, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. 

Πιο αναλυτικά, ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σε θέματα σχετικά: με τον διαδικτυακό εκφοβισμό και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης χρήσης του διαδικτύου από ανηλίκους (Revenge Porn, Social Media, Τεχνητή Νοημοσύνη) και με την ενδοοικογενειακή βία (ορισμός, κατηγορίες, νομοθετικό πλαίσιο, τρόποι αντιμετώπισης).

Επίσης, η κυρία Χανιωτάκη παρουσίασε θέματα σχετικά με: τη χρήση του διαδικτύου ανάλογα με τους σκοπούς που θέτονται, την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους του διαδικτύου (ενημέρωση, καθορισμός ορίων χρήσης, εγκατάσταση προγραμμάτων για προστασία από ιούς και αποκλεισμός διαφημίσεων), τη χρήση κατάλληλων λογισμικών και τον ενδεδειγμένο τρόπο αξιοποίησης του διαδικτύου.

Η παρούσα διοργάνωση, η οποία έθιξε θέματα που προβληματίζουν σήμερα τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, είχε μεγάλη επιτυχία, όπως φάνηκε μέσα από την ενεργή συμμετοχή και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Θα θέλαμε, σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσουμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημα του σχολείου μας, καθώς και τους εισηγητές για τις εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos