Αζοριάς, φαράγγι Μέσωνα, Κάστρο Καβουσίου
Κάστρο, πάνω από το Καβούσι

Την Κυριακή 2 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα περπατήσει ξανά το φαράγγι του Μέσωνα, αυτή τη φορά με τον Ε.Ο.Σ. Μοιρών. Θα ξεκινήσουμε από το Καβούσι, και θα επισκεφτούμε αρχικά τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε ώσπου να βρούμε τον παλιό κτιστό καταπότη, ο οποίος αυτή την εποχή θα είναι γεμάτος ορμητικό νερό, και θα τον ακολουθήσουμε με καλοχτισμένο παλιό μονοπάτι παράλληλα στο φαράγγι του Μέσωνα. Μετά την έξοδο του φαραγγιού θα ανηφορίσουμε λίγο από μονοπάτι κι από χωματόδρομο περνώντας από διάσπαρτα ερείπια οικισμών μιας παλιότερης εποχής, ώσπου να βρούμε  το μονοπάτι Ε4, που θα μας οδηγήσει δίπλα απ’ τον λόφο του Κάστρου του Καβουσιού και πίσω στην αφετηρία μας. Η διαδρομή έχει κάποια δύσκολα περάσματα, αλλά είναι ξεχωριστή και προσφέρει εξαιρετική θέα. Επίσης η ανοιξιάτικη φύση θα μας ανταμείψει με τα πολύχρωμα δώρα της.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: Ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αντιανεμικό, νερό και σνακ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο παρκινγκ του ΣΜ Βασιλόπουλος) στις 9:00 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ. Όσοι επιβιβαστούν σε όχημα παρακαλούνται να δώσουν 8€ στον οδηγό. Αυτοί που θα προτιμήσουν να έρθουν κατευθείαν στο Καβούσι να είναι στο χωριό το αργότερο στις 9.30 το πρωί.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες (χωρίς τις στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 14 χλμ

Υ. Δ.: γύρω στα 650 μ.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:1+

ΑΡΧΗΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Αζοριάς, φαράγγι Μέσωνα, Κάστρο Καβουσίου
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: