Στο πλαίσιο της  συμμετοχής του Δήμου Ιεράπετρας στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρία «RECYCOM», παραδόθηκαν από εκπρόσωπο της εταιρίας  στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιώργο Γιακουμάκη δωροεπιταγές αξίας 300 ευρώ εις ανταπόδοση του προγράμματος, που αφορά  τη χρονική περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. αντιδημάρχου η πορεία του προγράμματος εξελίσσεται ικανοποιητικά. Στο Δήμο είχαν  τοποθετηθεί αρχικά  τέσσερις (4) ειδικοί κόκκινοι κάδοι ( 3 σε Ιεράπετρα και 1 στο Μακρύ Γιαλό)   και στόχος είναι να αυξηθούν στους είκοσι (20) με μωβ πλέον διακριτικό χρώμα, σε Ιεράπετρα, Δημοτικές Κοινότητες και Μακρύ Γιαλό, μετά από ανανέωση της σύμβασης που θα έρθει προς ψήφιση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η  Εταιρεία θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη και το κόστος προμήθειας και της δωρεάν τοποθέτησης των απαιτούμενων ειδικών κάδων και το συνολικό κόστος του Έργου, ήτοι για τη συλλογή (αναλώσιμα, συντήρηση, κόστος προσωπικού κ.λπ.), την αποκομιδή, την τελική διάθεση, την επεξεργασία και διαχείριση των υλικών. Παράλληλα, σε περιόδους αυξημένης κίνησης, θα εκτελούνται επιπλέον δρομολόγια αποκομιδής».

Ο κ. Γιακουμάκης εν συνεχεία παρέδωσε τις δωροεπιταγές στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κα. Φωτεινή Περακάκη προκειμένου να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιεράπετρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos