Ευχές Διευθυντή ΔΔΕ Λασιθίου για τις Πανελλαδικές 2024
Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Λασιθίου Κατσαγκόλης Αθανάσιος

Καθώς το σχολικό έτος βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με την εκπαιδευτική κοινότητα της Π.Ε. Λασιθίου και να εκφράσω τις ευχές μου προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για καλή επιτυχία και ευόδωση της προσπάθειάς τους.

Στο Λασίθι θα λειτουργήσουν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων 9 Εξεταστικά Κέντρα (8 και 1 Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο στον Άγιο Νικόλαο), στα οποία θα συμμετάσχουν 492 υποψήφιοι.

Αντίστοιχα, για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. θα υπάρξουν 3 Εξεταστικά Κέντρα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία, ενώ οι προφορικά εξεταζόμενοι θα εξεταστούν στο 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου. Συνολικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. θα συμμετάσχουν 255 μαθητές/τριες.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕ.Λ. θα διαρκέσουν από 31/5 έως 12/6 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ. από 30/5 έως 17/6.

Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από 18 έως 28 Ιουνίου ως εξής:

Τα Αγγλικά στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου ενώ τα υπόλοιπα (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Μουσικά Μαθήματα) στο Ρέθυμνο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων, οι μαθητές/τριες της Α’ και Β’ ΓΕ.Λ. θα εξεταστούν από 20/5 – 14/6, ενώ οι μαθητές/τριες της Γ’ ΓΕ.Λ. από 20 έως 27 Μαΐου, ενώ για τις ενδοσχολικές εξετάσεις ΕΠΑ.Λ., οι μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης θα εξεταστούν από 21/5 – 11/6 και  οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης από 20 έως 24 Μαΐου. Τέλος, οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα διαρκέσουν από 3 έως 17 Ιουνίου.

Επίσης, η  Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Κρήτης, σε συνεργασία με το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Ηρακλείου, θα λειτουργήσει τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων και των οικογενειών τους κάθε Παρασκευή από 08:00-14:00, για το χρονικό διάστημα από 15 Μαΐου 2024 έως 28 Ιουνίου 2024, στο τηλέφωνο 2810-215029, ενώ για επείγουσες καταστάσεις καθημερινά 12:00-13:30 στο ίδιο τηλέφωνο.

Ως Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, σας διαβεβαιώνουμε ότι με τη βοήθεια του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και της Π.Δ.Ε. Κρήτης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή των εξετάσεων.  Για τον λόγο αυτό, θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους Προέδρους των Εξεταστικών Κέντρων, τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση, για τη συμβολή τους στο δύσκολο έργο της οργάνωσης και διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς και όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς για τη συνδρομή τους και την άριστη συνεργασία που έχουμε κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου προς τις οικογένειες των υποψηφίων,  οι οποίες στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η σύντομη αυτή δοκιμασία δεν είναι η κατάληξη, αλλά η αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής στον προσωπικό και επαγγελματικό στίβο της ζωής των μαθητών/μαθητριών μας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για την πραγματοποίηση των ονείρων των παιδιών μας. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και προκλήσεις για προσωπική πρόοδο και επίτευξη των στόχων, οι οποίοι με μεθοδικότητα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στην επίτευξη των μελλοντικών σας στόχων.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Λασιθίου
Κατσαγκόλης Αθανάσιος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos